ΡεπορτάζΑρχείο

Κατερίνα Γερονικολού: Διακοπές στην αυλή του παραδείσου, στο Αστέρι Λακωνίας

Λίγες μέρες ξεκούρασης αναζήτησε η Κατερίνα Γερονικολού στην αυλή του παραδείσου, στο πατρικό της σπίτι, στο Αστέρι Λακωνίας, μετά τις διακοπές της με τον σύντροφό της Γιάννη Τσιμιτσέλη.

Η Κατερίνα από το Αστέρι κάνει συχνά εξορμήσεις στη Μάνη, όπως στο Λιμένι, το Πέτρινο Λιμάνι, όπως λέγεται αλλιώς, από όπου πόσταρε την παρακάτω φωτογραφία στο Instragram.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πάνω από το Πέτρινο Λιμάνι ???????????????? #όμορφηΕλλάδα #λιμένι #αρεόπολη #γύθειο #roadtrip PhotobySis

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Geronikolou (@katerina_geronikolou) στις

Κι όταν δεν φεύγει από τα μέρη της, βουτά στα καταγάλανα νερά του Λακωνικού, στην Κυανή Ακτή όπως λέγεται η παραλία χιλιομέτρων που εκτείνεται στην περιοχή του Έλους, στο δήμο Ευρώτα όπου ανήκει και το Αστέρι, το πατρικό χωριό της Κατερίνας. 

Δείτε τα ποσταρίσματά της από το Αστέρι και την Κυανή Ακτή. 
 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ήσυχες Μέρες του Αυγούστου #στηνπαιδικήμουθάλασσα Photobymum

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Katerina Geronikolou (@katerina_geronikolou) στις

 

Το Αστέρι με πλούσια ιστορία

Το Αστέρι Λακωνίας ήταν γνωστό με το όνομα “Βρίνικον” ή “Μπρίνικο”, για σχεδόν ένα αιώνα μετά την δημιουργία του Ελληνικού κράτους, μέχρι το 1928. Βρίσκεται χτισμένο πάνω και γύρω από μικρό λόφο στην κοιλάδα του Ευρώτα, σε περιοχή με εύφορα εδάφη όπου καλλιεργούνται κυρίως οπωροκηπευτικά, πορτοκαλοειδή και ελιές. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους στην ευρύτερη περιοχή του τοποθετείται το μυκηναϊκό Ελος.

Η μυθολογία λέει ότι ‘πρώτος οικιστής της περιοχής ήταν ο νεότερος γιος του Περσέα (βασιλιά της Τίρυνθας και ιδρυτή των Μυκηνών) Έλιος μια μυθική παράδοση που έφτανε μέχρι τα χρόνια του Στράβωνα και του Παυσανία. Από τον Έλιο έλαβε και την ονομασία Έλος. Κατά τον Τρωικό Πόλεμο το Έλος ήταν σημαντική πόλη. Είχε γίνει το λιμάνι των Αμυκλών και το επίνειο όλης της κεντρικής Λακωνίας.