ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καλαμάτα: Ο κορωνοϊός απειλεί τον δημοτικό προϋπολογισμό!

Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη και ιδιαίτερη για τους δήμους με τον κορωνοϊό να αποτελεί μια απειλή πρώτου μεγέθους για τους δημοτικούς προϋπολογισμούς. Έτσι και στην Καλαμάτα όπου σύμφωνα με μία πρώτη εκτίμηση, τα δημοτικά έσοδα θα μειωθούν κατά περίπου 2,5 εκατ. ευρώ. 

«Η σφιχτή διαχείριση των προηγούμενων ετών, η προσεκτική σημερινή διαχείριση, μας έχει δώσει την δυνατότητα να αισιοδοξούμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε μεγάλα ζητήματα λειτουργίας του Δήμου». Αυτό σημείωσε την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην υστέρηση εσόδων που παρατηρείται, αλλά κυρίως στην άτυπη στάση πληρωμών από συμπολίτες μας, την περίοδο αυτή, με την υγειονομική κρίση να αποτελεί έναν από τους λόγους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας, όλα δείχνουν ότι η τρέχουσα χρονιά θα κλείσει με μία διαφορά της τάξεως των 2,4 εκατ. € για τους δημοτικούς πόρους, από τα 13,4 εκατ. € το 2019 στα περίπου 11 εκατ. € το 2020.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε και αίτημα του Δημάρχου προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καλαμάτα, προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση της χρηματοδότησης προς τον Δήμο. Επίσης στον Υπουργό τέθηκε και το αίτημα επαναφοράς του ευεργετικού νόμου 4611/2019 που ρυθμίζει άτοκα όλες τις οφειλές σε 100 δόσεις.