ΡεπορτάζΑρχείο

Κορωνοϊός: Κρούσμα ντόπιου επαγγελματία αναστατώνει τουριστικό θέρετρο της Αργολίδας

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναλαμβάνει την περίπτωση κρούσματος σε τουριστικό θέρετρο του Αργολικού κόλπου, το οποίο αφορά ντόπιο επαγγελματία που δραστηριοποιείται στην περιοχή, στον χώρο της εστίασης, και που ερχόταν καθημερινά σε επαφή με αρκετό κόσμο.

Ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί από σήμερα στοχευμένους ελέγχους σε πολυσύχναστα σημεία, αλλά και στα πλαίσια της ιχνηλάτησης επαφών του επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνδρα ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε ο ίδιος στο νοσοκομείο με συμπτώματα πνευμονίας και κατόπιν υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Σε ότι αφορά τους εργαστηριακούς ελέγχους χρειάζεται τουλάχιστον ένα 24ωρο για τα αποτελέσματα, συνεπώς χρειάζεται ψυχραιμία, υπομονή και αυτοσυγκράτηση από τον τοπικό πληθυσμό, ο οποίος είναι ανάστατος, μέχρι να διαπιστωθεί ποιά είναι και αν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.

Την ίδια στιγμή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα ένα ακόμα κρούσμα στο νομό Αργολίδας, το οποίο προέκυψε το τελευταίο 24ωρο και δεν αφορά επαφή ήδη επιβεβαιωμένου κρούσματος.

Στην περιοχή που εντοπίστηκε το κρούσμα υπάρχει ακόμα έντονη τουριστική κίνηση και παρόλα αυτά μέχρι σήμερα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο επιδημιολογικό πρόβλημα, καθώς οι τοπικές επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα προσεκτικές τηρώντας κατά γράμμα τα μέτρα ασφαλείας, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους πελάτες τους.

Η έλευση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ σχετίζεται με το ένα και μοναδικό κρούσμα που έχει προκύψει, προς το παρόν.-