ΡεπορτάζΑρχείο

Πάτρα: 100 κιλά κοκαΐνη αξίας πάνω από 5.000.000 ευρώ θα διακινούνταν από το λιμάνι στην Ευρώπη

Πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης μετέφερε 63χρονος με το φορτηγό του, επιχειρώντας να τα περάσει στην Ευρώπη από το λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης η οποία έχει κατασχεθεί σε φορτηγό αυτοκίνητο σε λιμάνι της χώρας που επρόκειτο να διοχετευθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

Κοκαΐνη σύλληψη λιμάνι Πάτρα

 

Ο 63χρονος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα στο λιμάνι Πατρών, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής αφου σε έλεγχο που έγινε στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, με τη συνδρομή  σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Λιμενικού ”ΑΙΚ”.

Στο φορτηγό αυτοκίνητο βρέθηκαν στο χώρο φορτίου και εντός της καμπίνας του τράκτορα τέσσερα σακβουαγιάζ και τέσσερις  πλαστικές σακούλες, μέσα στις οποίες εντοπίστηκαν συνολικά 100 ανισοβαρείς πλαστικές συσκευασίες, που περιείχαν κοκαινη συνολικού μικτού βάρους εκατόν πέντε κιλών και εξήντα τριών γραμμαρίων (105,063gr).

Κοκαΐνη σύλληψη λιμάνι Πάτρα

 

Η εκτιμώμενη αξία της ναρκωτικής ποσότητας κυμαίνεται από 3.000.000 ευρώ ελάχιστη έως 5.100.000 ευρώ μέγιστη.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας, το εν λόγω Φ/Γ όχημα, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία συσκευή πλοήγησης, καθώς και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.