ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τρίπολη: Εκτεταμένες παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού στα σχολικά κτήρια (pics & video)

Σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των σχολικών κτιρίων πραγματοποιούνται στην Τρίπολη με στόχο τη δημιουργία σύγχρονων σχολικών κτηρίων στο σύνολο του δήμου.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, χθες το πρωί Πέμπτη (27/8/2020), προχώρησε σε αυτοψία στα έργα τα οποία αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών και τον εκσυγχρονισμό του σχολείου στο κτιριακό συγκρότημα του 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Τρίπολης. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και η μόνωση στο κλειστό γυμναστήριο του εν λόγω σχολείου, που ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα που διευθετήθηκε, ενώ συνεχίζονται μονώσεις και βαφές σε αίθουσες και εργαστήρια.

Ο Δήμαρχος επισκέφθηκε και το Γυμνάσιο Τεγέας όπου εξελίσσεται ένα σημαντικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης στο ιστορικό αυτό σχολείο. Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε και ο ανάδοχος εργάζεται πυρετωδώς ως την έναρξη των σχολείων, ενώ στη συνέχεια, οι εργασίες θα συνεχιστούν τις ημέρες που το σχολείο δεν θα λειτουργεί.

«Στόχος της δημοτικής αρχής είναι μεθοδικά, σ’ όλα τα σχολικά κτίρια, να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις. Προσπαθούμε να εντάξουμε τα σχολεία μας σε προγράμματα, με απώτερο στόχο στο σύνολο των σχολικών κτιρίων, ως το τέλος της 4ετίας, να έχουν αποκατασταθεί τα σοβαρά προβλήματα τους, ώστε τα παιδιά μας να κάνουν τα μαθήματά τους σε σύγχρονα σχολεία, κάτω από αξιοπρεπείς και ευρωπαϊκού επιπέδου συνθήκες.» τόνισε ο κ. Τζιούμης.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι διορθώνεται, αυτές τις ημέρες, ένα πρόβλημα που υπήρχε εδώ και πάνω από μία δεκαετία στο 10ο Δημοτικό Σχολείο, όπου βυθιζόταν το προαύλιο και μέχρι την έναρξη των σχολείων, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: