ΡεπορτάζΑρχείο

Καίει ανεξέλεγκτη η φωτιά στις Μυκήνες: Οι φλόγες πέρασαν μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη μία το μεσημέρι της Κυριακής 30 Αυγούστου κοντά στον Αρχαιολογικό Χώρο των Μυκηνών, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά από επισκέπτες.

Η ένταση της φωτιάς είναι τέτοια που ανάγκασε τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή να ζητήσουν ενισχύσεις και από εναέρια μέσα.

Φωτιά στις Μυκήνες

 

Αυτή την στιγμή σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 27 πυροσβέστες με πεζοπόρο τμήμα, 8 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά απέναντι από τον Τάφο του Αγαμέμνωνα κατευθυνόμενη σε παρακείμενη ρεματιά, με τον άνεμο να την σπρώχνει προς Προσύμνη

Η εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου κρίθηκε επιβεβλημένη και πραγματοποιήθηκε εγκαίρως, καθώς οι φλόγες λίγη ώρα μετά πέρασαν μέσα από αυτόν πριν κατευθυνθούν προς το βουνό που βρίσκεται από πίσω.

Φωτιά στις Μυκήνες

 

Ενισχύσεις καταφθάνουν συνεχώς στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά εντός της ημέρας, πριν προλάβει να κάψει περιουσίες, όπως μαντριά, σπίτια, κτήματα αλλά και τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από το πύρινο μέτωπο που αυτή την στιγμή καίει ανεξέλεγκτο και από το οποίο είναι ζωσμένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: