ΚοινωνίαΑρχείο

Κινηματογράφηση στον Κυπαρισσιακό με πρωταγωνίστρια μια χελώνα καρέτα-καρέτα!

Ειδική άδεια για κινηματογράφηση της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή του Κυπαρισσιακού κόλπου, στην παραλία Αγιαννάκη, από συνεργείο κινηματογράφησης σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας, ΑΡΧΕΛΩΝ, ενέκρινε ο  Αναπλ. Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος κ. Γκουντούφας Ευάγγελος.

Τα γυρίσματα θα γίνουν με σκοπό τη συλλογή υλικού για την πραγματοποίηση μιας σειράς ντοκιμαντέρ που έχει σκοπό να ενημερώσει για το ζωικό βασίλειο της Μεσογείου.

Σύμφωνα με την απόφαση, «πριν από τη διενέργεια των κινηματογραφήσεων στα μέρη ενδιαφέροντος, οι αιτούντες οφείλουν να έλθουν σε επικοινωνία με το Δασαρχείο Κυπαρισσίας και το Φορέα Διαχείρισης Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού κόλπου, προκειμένου να ενημερώσουν για της ημερομηνίες και τις ώρες κινηματογραφήσεων καθώς και τις τοποθεσίες που θα γίνουν οι λήψεις. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιοριστούν στις πλέον απαραίτητες ενέργειες κατά τις εργασίες κινηματογράφησης με τρόπο που δεν θα προκαλέσει προβλήματα στα είδη αναφοράς ή σε άλλα βιοτικά στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος ακολουθώντας τις υποδείξεις των δασικών υπαλλήλων από το προσωπικό του Φ.Δ . Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού κόλπου. 

Μετά το τέλος ισχύος της άδειας οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να στείλουν στην Υπηρεσία μας (Δ/νση Διαχείρισης Δασών –ΥΠΕΝ) φωτογραφικό υλικό για τον εμπλουτισμό του αρχείου μας, συνοδευόμενο από περιληπτική αναφορά των αποτελεσμάτων της φωτογράφισης. Οι Δασικές Αρχές και ο Φ.Δ Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Κυπαρισσιακού κόλπου, στους οποίους κοινοποιείται η απόφαση θα πρέπει να παρακολουθούν και να εποπτεύουν τη διαδικασία και να επιβάλλουν, εφόσον ειδικοί λόγοι το απαιτήσουν, τυχόν συμπληρωματικούς όρους, για αποφυγή ενδεχόμενης αρνητικής επίπτωσης στα οικοσυστήματα των περιοχών αρμοδιότητάς τους».

Τέλος, η άδεια ισχύει για την περίοδο από 30 Αυγούστου έως και 5 Σεπτεμβρίου 2020