ΚοινωνίαΑρχείο

Κυπαρισσία: Βραβεύτηκε το μοναδικό ηλιοβασίλεμά της

Σε διαγωνισμό φωτογραφίας στο Instagram κατέκτησε την πρώτη θέση και με διαφορά το ηλιοβασίλεμα της Κυπαρισσίας. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε μέσω του λογαριασμού *Mariela Mentizi Photography, ο οποίος δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιαστούν φωτογραφίες που αναδεικνύουν την ομορφιά των πιο μικρών και φαινομενικά ασήμαντων πραγμάτων.

Η φωτογραφία που κατέκτησε την πρώτη θέση τραβήχτηκε στο Λιμάνι της Κυπαρισσίας ένα ανοιξιάτικο δειλινό από τη φιλόλογο Κατερίνα Δρούλια, Μέλος του CIOFF® Ελλάδος (Διεθνές Συμβούλιο Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών / Εταίρος της UNESCO – ICH )- Μέλος του CID/Unesco Γ. Γραμματέα Μ.Ε.Σ.Κ.

κυπαρισσία ηλιοβασίλεμα

Στον εν λόγω διαγωνισμό με θέμα ελεύθερο, λόγω της πολύ μεγάλης ανταπόκρισης των χρηστών του Instagram σ’ αυτόν, δεκτές έγιναν μόνο οι πρώτες 64 συμμετοχές. Οι 64 φωτογραφίες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και διαγωνίστηκαν ανά ζεύγη κατόπιν κλήρωσης. Οι νικητές πέρασαν στην φάση Β, έπειτα στη φάση Γ, στα προημιτελικά, στα ημιτελικά και 2 φωτογραφίες έφτασαν στο μεγάλο τελικό. 

Όλα τα ζευγάρια σχηματίστηκαν μετά από κλήρωση και οι ίδιοι οι followers του λογαριασμού ήταν αυτοί που ψήφισαν για κάθε ζευγάρι. Οι χρήστες που κατέκτησαν τις 3 πρώτες θέσεις έλαβαν αναμνηστική βεβαίωση ενώ σε επόμενους διαγωνισμούς θα υπάρχουν και αναμνηστικά έπαθλα.