ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Καμπόσος για Μυκήνες: Είχαν 350 τόνους νερό και δεν τους χρησιμοποίησαν

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος για το θέμα της πυρκαγιάς στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις καθώς και στις αναφορές της υπουργού Λίνας Μενδώνη από το βήμα της βουλής, ότι ο Δήμος άφησε χωρίς νερό τον αρχαιολογικό χώρο.

Ξεκίνησε αναφερόμενος στις φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και δείχνουν την πύλη των Λεόντων μαύρη εξηγώντας ότι επί χρόνια οι πέτρες στην πύλη είχαν αυτό το χρώμα, κάτι που είχαμε επισημάνει και εμείς σε χθεσινό μας ρεπορτάζ. Άλλωστε η Πύλη των Λεόντων δεν ανήκει στα τμήματα του αρχαιολογικού χώρου που επλήγησαν από την φωτιά, όπως ανακοίνωσε εξ’ αρχής και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Είχαν 350 τόνους νερό στις δεξαμενές

Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών προχώρησε στη συνέχεια στο θέμα του νερού λέγοντας ότι: «Ο αρχαιολογικός χώρος διαθέτει 4 δεξαμενές με 350 τόνους νερό. Υπάρχει επάρκεια και κανείς από την αρχαιολογική υπηρεσία ούτε ζήτησε, ούτε αιτήθηκε παραπάνω νερό».

Αναφορικά με τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμος για καλύτερη εξυπηρέτηση του αρχαιολογικού χώρου σε υδροδότηση είπε: «εμείς ως… δήμος συνδέσαμε πριν από έναν χρόνο  τις Μυκήνες και το Μοναστηράκι με τις πηγές της Λέρνης. Η γεώτρηση που έδινε νερό στις Μυκήνες αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να ζητήσει ο δήμος ούτε ένα ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού» και συνέχισε «στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά την πυρκαγιά και ήταν παρόν και η Υπουργός μου ζητήθηκε και επιπλέον νερό παρότι έχουν 350 τόνους».

Τελειώνοντας με αυτό το θέμα είπε: «Η κ. Μενδώνη παραδέχθηκε ότι δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί το νερό των 4 δεξαμενών που διαθέτει ο αρχαιολογικός χώρος γιατί η έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής έσβησε τη φωτιά».

Σε σχετική ερώτηση για την επάρκεια νερού απάντησε: «εμείς νερό έχουμε δώσει στον αρχαιολογικό χώρο, τώρα αν θέλουν να βάλουμε σωλήνες υδροδότησης να μας πουν πως θα σκάψουμε κοντά στα αρχαία».

Γιατί δεν υπήρχε πυροσβεστικό όχημα στις Μυκήνες;

Ο Δημήτρης Καμπόσος άφησε αιχμές για την διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας λέγοντας ότι: «παλαιότερα υπήρχε στον αρχαιολογικό χώρο πυροσβεστικό όχημα, τώρα δεν έχω δει. Ας ελεγχθεί ο διοικητής γιατί δεν βγάζει υπηρεσίες για τον αρχαιολογικό χώρο».

Απάντηση έδωσε και στα σχόλια της αντιπολίτευσης λέγοντας: «Η αντιπολίτευση θα έπρεπε να έχει ρωτήσει την αρμόδια υπηρεσία ΔΕΥΑΑΡ-Μ πριν προβεί σε ψεύδη και συκοφαντίες απέναντι στη δημοτική αρχή. Ξέρει πολύ καλά ότι κάθε φορά που θα ψεύδεται ο λαός θα την τιμωρεί». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η χαρά της Κυριακής τους γίνεται λύπη».

Τέλος ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο ζήτησε να του πει τι έκανε όσο κυβερνούσε για τους αρχαιολογικούς χώρους και συνέδεσε τα βέλη που δέχεται από την αντιπολίτευση με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, λέγοντας: «εγώ είμαι πατριώτης και θα υπερασπίζομαι την πατρίδα μου και ναι, θα μιλάω και θα λέω τη γνώμη μου».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την συνέντευξη Καμπόσου: