ΡεπορτάζΑρχείο

Covid-19: Δύο νέα κρούσματα στην Ερμιονίδα

Προκειμένου να προστατέψει τους συμπολίτες του, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος για μια ακόμα φορά ανέλαβε τον άχαρο ρόλο του Νίκου Χαρδαλιά και με ανακοίνωσή του επισημαίνει:
“Μετά τα μεσάνυχτα, ενημερώθηκα για την ύπαρξη δύο θετικών περιπτώσεων στον covid-19 από την περιοχή μας. Πιο συγκεκριμένα, ένα άτομο στην περιοχή Πορτοχελίου που βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό και ένα δεύτερο άτομο από την Κοιλάδα, το οποίο νοσηλεύται στο νοσοκομείο Άργους από άλλη αιτία και από το τεστ που, υποχρεωτικά, έγινε βρέθηκε θετικό. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, σύμφωνα με ιατρικές Αρχές οι οποίες έχουν επιληφθεί να κάνουν ότι είναι απαραίτητο να γίνει. Παρακαλώ, για άλλη μια φορά, να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα προφύλαξης που απαιτούνται και προβλέπονται”.   

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Κοιλάδας Σταύρος (Στηβ) Μπασακιώτης:
” Μετά από επικοινωνία που είχα πριν από λίγο με το κέντρο υγείας Κρανιδίου, Ανεβάζω τη συγκεκριμένη ανάρτηση για να σας ενημερώσω ότι δυστυχώς η φημολογία που κυκλοφορεί σχετικά με ένα κρούσμα θετικό στον covid 19 ΙΣΧΎΕΙ .
 Πρόκειται για ένα ορφανό κρούσμα, που δεν είχε ιδιαίτερες επαφές. Αναμένουμε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προβεί στην ιχνηλάτηση του συγκεκριμένου κρούσματος.
Για τον λόγο αυτό μέχρι νεωτέρας, ΔΕΝ θα επισκεφτεί γιατρός Το κοινοτικό ιατρείο.

Το κέντρο υγείας προτείνει  Στους συμπολίτες μας, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, Όσον αφορά τη συνταγογράφηση φαρμάκων να απευθύνονται στο φαρμακοποιό τους και ύστερα κατόπιν ραντεβού να  συνταγογραφούν τα φάρμακα στο κέντρο υγείας.
Όπως καταλαβαίνετε, βρισκόμαστε σε μία δύσκολη θέση που χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία και τήρηση των μέτρων προστασίας μας.
Παρακαλούμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαφές σας έως ότου να γίνει η ιχνηλάτηση από τον ΕΟΔΥ και να τηρείτε αυστηρά τα μέτρα προστασίας τόσο για εσάς όσο και για τα πρόσωπα που έρχεστε σε επαφή!”