ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ναύπλιο: Δημοπρατήθηκε η ανάπλαση της οδού Αιγίου – Ποιά είναι τα επόμενα βήματα

Δημοπρατήθηκε το έργο ανάπλασης της οδού Αιγίου στο Ναύπλιο, βήμα που ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος χαρακτηρίζει ως το σοβαρότερο για την υλοποίηση του έργου.

Η επιτροπή διαγωνισμού και η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα προχωρήσουν με τις απαραίτητες διαδικαστικές ενέργειες για την ανάδειξη αναδόχου και την υπογραφή της σύμβασης.

Μακέτα Αιγίου

 

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος: «Ο Δήμος Ναυπλιέων από την αρχική πρόσκληση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης είχε προετοιμαστεί με μελέτες έτσι ώστε να χρηματοδοτηθεί για τα έργα αυτά».

Και συνεχίζει: «Διαρκής αγώνας και κόποι πολλών μας οδήγησαν μέχρι τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό».

«Η βελτίωση της ποιότητας της ζωής του πολίτη είναι ο σκοπός του καθημερινού μας αγώνα», καταλήγει ο Δημήτρης Κωστούρος.

Μακέτα Αιγίου

 

Τι περιλαμβάνει το έργο και πόσο θα κοστίσει

Το έργο προϋπολογισμού 2.517.200,00 € στοχεύει στο να συμβάλλει στη λειτουργική ενοποίηση της παλαιάς και της νέας πόλης του Ναυπλίου.

Λαμβάνοντας χώρα σε μια περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης του Ναυπλίου, επιδιώκει να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης δικτύου πεζοδρόμων, δικτύου ποδηλατοδρόμων και δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας για όλη την πόλη, προκειμένου να συνδέονται οι περιοχές κατοικίας της νέας πόλης με σχολεία, δημόσιες υπηρεσίες, ιστορικά σημεία της πόλης και να καταλήγουν στην παλιά πόλη.

Ο βασικός στόχος του έργου είναι η δημιουργία μιας ήσυχης και φιλικής διαδρομής για τον πολίτη της πόλης, είτε ποδηλάτη είτε πεζό, που θα τον προκαλέσει να την χρησιμοποιεί όλες τις ώρες της ημέρας κινούμενος μέσα στον αστικό ιστό.