ΚοινωνίαΑρχείο

Κορινθία: Φωτιά στο Σοφικό από τα ξημερώματα – Εκκενώνονται οικισμοί!

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου. 

Η περιοχή που είχε γλυτώσει παρά τρίχα στην προηγούμενη μεγάλη φωτιά της ανατολικής Κορινθίας  έχει παραδοθεί στις φλόγες από τις 02.50 το σήμερα το πρωί. 

Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Αμέσως δόθηκε εντολή και αυτή την ώρα  ισχυρή δύναμη 88 πυροσβεστών με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα και από αέρος τρία αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης. Το έργο τους συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

 

Ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος μίλησε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 και είπε ότι εκκενώνονται οι οικισμοί Ελβετικά και Κόρφος αλλά και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Στον Κόρφο, μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία.

Όπως είπε «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.».

Οι κάτοικοι της περιοχής σύμφωνα με σχετικές αναρτήσεις που έχουν γίνει στα κοινωνικά δίκτυα διαμαρτύρονται ότι το 112 δεν έχει στείλει ούτε ένα μήνυμα προειδοποίησης ή ενημέρωσης για τις πραγματοποιούμενες εκκενώσεις.

Θυμίζουμε ότι στη περιοχή είχε εγκαινιαστεί από τις αρχές καλοκαιριού η λειτουργία πυροσβεστικού κλιμακίου.

Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Δείτε το βίντεο από το Korinthostv.gr: