ΚοινωνίαΑρχείο

Κορινθία: Ποιες είναι οι ανάγκες του νομού σε εργατικό δυναμικό

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορινθίας, μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσου Γκιολή και εργοδοτικών φορέων και συλλόγων καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Κορινθίας με θέμα την απασχόληση αλλοδαπών στο νομό με τη διαδικασία της μετάκλησης.

Στόχος ήταν, μέσω της διαβούλευσης της Περιφέρειας με όλους τους εμπλεκομένους, να γίνει ακριβής καταγραφή των αναγκών σε εργατικό δυναμικό όσον αφορά την μετάκληση αλλοδαπών.

Το θέμα -είπε ο αντιπεριφερειάρχης– είναι σημαντικό, καθώς “αφ’ ενός αφορά το κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και δίνει τη δυνατότητα της νόμιμης απασχόλησης στους μετακλητούς πολίτες τρίτων χωρών, αφ’ ετέρου με τη διαδικασία αυτή στηρίζεται η παραγωγική διαδικασία με επαρκές εργατικό δυναμικό”.

Στη σύσκεψη μετείχαν εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και η Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Κορινθίας, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου, εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου, ο πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο πρόεδρος Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κιάτου, ο πρόεδρος Κτηνοτρόφων Ν. Κορινθίας και ο πρόεδρος Αλιέων Κορινθίας.

Η αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Κορινθίας θα συλλέγει έως τις 10 Σεπτεμβρίου τα αιτήματα των φορέων, προκειμένου να γίνει  καταγραφή των αναγκών στην Περιφερειακή Ενότητα.