ΑθλητισμόςΑρχείο

Μαραθώνιος ψυχής: Γαλλίδα που κάνει τον γύρο του κόσμου πέρασε από Ναύπλιο και Επίδαυρο (Pics)

Η Γαλλίδα Marie Leautey, γνωστή ως «Lootie», το 2019 ξεκίνησε μία μεγάλη πρόκληση. Να τρέξει σε όλο τον κόσμο. Η Loοtie εμπνεύστηκε αυτό της το εγχείρημα το 2004 όταν εργαζόταν στην Ελλάδα και ο Μαραθώνιος της Αθήνας πέρασε ακριβώς έξω από το γραφείο της.

Ο μαραθώνιος ψυχής ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου και έχει τρέξει ως σήμερα πάνω από 190 ημέρες, έχοντας ήδη διανύσει πάνω από 6000 χιλιόμετρα σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη.

Lootie run Πελοπόννησος

 

Η περιπέτειά της στην Πελοπόννησο ξεκίνησε στις 9 Αυγούστου από τα Καμίνια Αχαΐας με προορισμό την Μανωλάδα. Διασχίζοντας παραλιακά την δυτική Πελοπόννησο κατέληξε στην Καλαμάτα και από εκεί μέσω Μάνης έτρεξε ως την Σκάλα Λακωνίας. Στη συνέχεια ανέβηκε τον Πάρνωνα και κατέληξε στον Κοσμά πριν συνεχίσει την προσπάθειά της στη Νότια Κυνουρία με προορισμό τον Τυρό. Με μία μέρα ξεκούρασης στο Άστρος, στις 23 Αυγούστου πήρε το δρόμο για Ναύπλιο. Την επόμενη μέρα, 24 Αυγούστου συνέχισε για Αρχαία Επίδαυρο και από εκεί στις 25 Αυγούστου για Λουτρά Ωραίας Ελένης. Στις 26 Αυγούστου τελείωσε ο καθημερινός μαραθώνιος στην Πελοπόννησο και σειρά πήρε η Αττική. Τώρα βρίσκεται στην Αμφίκλεια του νομού Φθιώτιδας.

Lootie run Πελοπόννησος

 

Lootie run Πελοπόννησος

 

Lootie run Πελοπόννησος

 

Το διετές ταξίδι θα την οδηγήσει σε 4 ηπείρους και θα καλύψει συνολική απόσταση 26.232 χλμ και η Lootie καλείται να τρέχει καθημερινά το ισοδύναμο ενός μαραθωνίου.

Όταν η προσπάθειά της αυτή ολοκληρωθεί θα συμπεριλαμβάνεται στους επτά ανθρώπους στον κόσμο που θα έχουν επιτύχει αυτό το κατόρθωμα και μόλις η δεύτερη γυναίκα παγκοσμίως.

Lootie run Πελοπόννησος

 

Lootie run Πελοπόννησος

 

Δείτε περισσότερα στο site της.