ΠολιτισμόςΑρχείο

Νέα Κίος: Γκράφιτι στον «Πελαργό» με στόχο την ανάδειξη του υγρότοπου

Γκράφιτι για την ανάδειξη της σημασίας του Υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου; Γιατί όχι! Οι φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου φιλοξενούν την ομάδα Political Stencil στο εργοστάσιο «Πελαργός» στη Νέα Κίο.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από μέλη της ομάδας στο Facebook:  «Υγρότοπος Ναυπλίου – Νέας Κίου» και έχει στόχο την προβολή και προστασία  του Υγρότοπου της περιοχής.

Υδρόβια, καλοβατικά και παρυδάτια πουλιά, μικρά και μεγάλα, μόνιμα και μεταναστευτικά (κορμοράνοι, φλαμίγκο, γλάροι, ερωδιοί, πάπιες, καλαμοκανάδες, σκαλίδρες, πελαργοί κ.α.),  η θαλάσσια χελώνα  καρέττα-καρέττα και πλήθος άλλων ειδών ορνιθοπανίδας,  θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στην εξωτερική πλευρά του εργοστασίου «Πελαργού», για να μας θυμίσουν ότι  «ΠΕΤΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ,ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» 

Μετά από άδεια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, το graffiti θα γίνει από την ομάδα Political Stencil.  Ύστερα από ένα πλούσιο  καλοκαιρινό tour στην Ευρώπη οι Political Stencil έρχονται στη Νέα Κίο στις 11-12-13 Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένοι από την ομάδα των Φίλων Υδροβιότοπου Ναυπλίου – Νέας Κίου, όπου θα απλώσουν χρώματα και θα ξεδιπλώσουν  στην επιφάνεια του παλιού εργοστασίου «Πελαργός» την ομορφιά του φυσικού τοπίου, αποτυπώνοντας τη χλωρίδα και την πανίδα που φιλοξενεί η περιοχή μας.

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να προσθέσουν μια πινελιά στη μεγάλη αυτή ζωγραφιά και να πάρουν μια καλή γεύση από το πώς γίνεται ένα graffiti από τους  «πολυγκραφότατους» Political Stencil, μπορούν να δηλώσουν διαθεσιμότητα, καλώντας στο 6945696128 ή στέλνοντας email στο [email protected].