ΡεπορτάζΑρχείο

Το Κονδύλι επέστρεψε στους φαν του μετά τον απόλπου του Al Mirqab του Σεΐχη του Κατάρ (Video)

Χωρίς σεΐχηδες έμεινε το Κονδύλι από σήμερα καθώς η πανάκριβη θαλαμηγός του μεγιστάνα πρώην πρωθυπουργού του Κατάρ που είχε αράξει από χθες μπροστά από την παραλία του Ναυπλίου, αναχώρησε στις 11:40 το πρωί της Κυριακής με κατεύθυνση την Ύδρα και τις Σπέτσες.

Το πανάκριβο Al Mirqab έμεινε όλη τη νύχτα στον κόλπο του Βιβαρίου, με τον 3ο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο να απολαμβάνει τα νερά του Αργολικού κόλπου, δίνοντας μία άλλη αίγλη στο …ταπεινό Βιβάρι.

 

Πλέον μετά τον απόπλου του τεράστιου γιοτ που έγινε αξιοθέατο για τους λουόμενους, το Κονδύλι επέστρεψε στους φαν του, και ίσως να κέρδισε ακόμα έναν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χαμάντ μπιν Τζαμπόρ Αλ Θάνι, επισκέπτεται την Ελλάδα, καθώς αποτελεί έναν από τους αγαπημένους του προορισμούς για διακοπές.

Δείτε στο βίντεο την αναχώρηση του εντυπωσιακού γιοτ από το Κονδύλι:

Θαύμα της ναυπηγικής

Το Al Mirqab για τους γνώστες του αντικειμένου θεωρείται ένα από τα θαύματα της ναυπηγικής. Είναι το έκτο μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής στον κόσμο και ένα από τα τρία ακριβότερα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Το 133 μέτρων σκάφος διαθέτει δυο πισίνες, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, 12 σουίτες και κόστισε 300 εκατομμύρια δολάρια.

Η θαλαμηγός του εμίρη του Κατάρ Al Mirqab στο Κονδύλι Ναυπλίου

 

Ναυπηγήθηκε το 2008 στο Wewelsfleth της Γερμανίας ενώ χαρακτηρίστηκε ως το πιο σύγχρονο και πολυτελές σκάφος εκείνης της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Αρχιτέκτονας της θαλαμηγού ήταν ο Tim Heywood ενώ την εσωτερική διακόσμηση ανέλαβε ο Andrew Winch, ο οποίος είναι διακεκριμένος designer θαλαμηγών και γιοτ.

Ο Andrew Winch συμβουλεύτηκε τον τεως πρωθυπουργό του Κατάρ ο οποίος θέλησε το εσωτερικό του σκάφους του να θυμίζει κάτι από το σπίτι του στο Κατάρ. Έτσι στο εσωτερικό του Al Mirqab οι επισκέπτες μπορούν να διακρίνουν έπιπλα σκαλισμένα στο χέρι, καναπέδες με πολλά μαξιλάρια, χαλιά Περσίας, μαρμάρινα δάπεδα και μπρούτζινες χειρολαβές, ενώ τους τοίχους κοσμούν πίνακες διάσημων ζωγράφων μεταξύ των οποίων έργα των Βαν Γκογκ και Πικάσο.

Η θαλαμηγός του εμίρη του Κατάρ Al Mirqab στο Κονδύλι Ναυπλίου

 

Η θαλαμηγός διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ανέσεις που θα μπορούσαν να καλύψουν τις βασιλικές ανάγκες. Είναι εξοπλισμένη με δυο πριβέ σουίτες για τους ιδιοκτήτες, άλλες 10 σουίτες για καλεσμένους ενώ υπάρχουν και πολυτελή δωμάτια για το πλήρωμα. Συνολικά η θαλαμηγός μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 24 άτομα, ενώ έχει και 55μελες πλήρωμα. Επίσης, διαθέτει γραφείο με πλούσιο εξοπλισμό και αίθουσα συνεδριάσεων για τις συναντήσεις του σεϊχη.

Κάθε κρεβατοκάμαρα διαθέτει δικό της μπάνιο, ενώ οι περισσότερες από τις δώδεκα σουίτες διαθέτουν και δικό τους μπαλκόνι στο κατάστρωμα του σκάφους.  

Παράλληλα, οι καλεσμένοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκτός από τις πισίνες και το τζαγκούζι-ιδιωτικό σινεμά, ενώ έχουν και να επιλέξουν από μια πληθώρα θαλάσσιων παιχνιδιών όπως τα περίφημα τζετ σκι ή τα windsurfs. Όσον αφορά την ασφάλεια του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες διαθέτει και γερμανικό αντιπυραυλικό σύστημα και ειδικά ραντάρ.

Η θαλαμηγός του εμίρη του Κατάρ Al Mirqab στο Κονδύλι Ναυπλίου

 

Τι μπορεί να κερδίσει το Βιβάρι από την αίγλη του σεΐχη;

Η παρουσία του στο Βιβάρι, όπως και πολλών άλλων επωνύμων στο ειδυλλιακό ψαροχώρι του Δήμου Ναυπλιέων υποδηλώνει την αναγκαιότητα ανάπτυξης της περιοχής, χωρίς να διαταραχθεί ο σημερινός της χαρακτήρας.

Τόσο η δημοτική αρχή, όσο και ο τοπικός σύλλογος θα πρέπει να προσέξουν και να μην παρασυρθούν από ακραίες παρεμβάσεις. Οι κροίσοι που επισκέπτονται τον κόλπο, αν ήθελαν κάτι περισσότερο θα πήγαιναν κατευθείαν στην Μύκονο ή στην Ρόδο. Επομένως μόνο ήπιες παρεμβάσεις που διευκολύνουν την παραμονή ιδιωτικών κρουαζιερόπλοιων, χωρίς ακρότητες και μοντερνισμούς, είναι κάθε άλλο παρά αναγκαία. Δεν χρειάζεται οι κροίσοι να σουλατσάρουν στο Βιβάρι ή στον Αγ. Νικόλαο.

Η θαλαμηγός του εμίρη του Κατάρ Al Mirqab στο Κονδύλι Ναυπλίου

 

Μόνο η παρουσία τους εκεί μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για χιλιάδες επισκέπτες που θα ήθελαν να μοιραστούν έστω και για λίγο τα ίδια νερά μαζί τους, και φυσικά να αφήσουν τον οβολό τους στο Βιβάρι.