ΡεπορτάζΑρχείο

Μπουμπούκι ο δραπέτης: Το σκασε το 2016 από την Τίρυνθα και πιάστηκε εκεί που δεν το περίμενε

Δύο αλλοδαπούς, έναν 49χρονο και μία 31χρονη, οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα, μετέφερε παράνομα με τελικό προορισμό την Αθήνα, ένας 33χρονος αλλοδαπός με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών.

Και οι τρεις συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων- Αθηνών, το απόγευμα της Παρασκευής.

Μάλιστα οι αστυνομικοί με έκπληξη διαπίστωσαν πως ο 49χρονος αλλοδαπός αναζητούνταν ως δραπέτης από τις 18 Μαΐου 2016, καθώς είχε παραβιάσει τακτική άδεια που του είχε δοθεί από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης επτά ετών και τριών μηνών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Απ’ ότι φαίνεται ο δραπέτης είναι …μπουμπούκι καθώς εκκρεμούν σε βάρος του τρεις καταδικαστικές αποφάσεις: του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, ποινής κάθειρξης έξι ετών, για διακεκριμένη κλοπή, του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ναυπλίου, ποινής φυλάκισης δέκα μηνών για απόδραση κρατουμένου, και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιώς, ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών, για παραβάσεις περί αλλοδαπών.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 49χρονου και της 31χρονης βεβαιώθηκε και διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών. Τέλος, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 33χρονου, που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά.