ΚοινωνίαΑρχείο

«Βόμβα» στο Ναύπλιο: Ακυρώθηκε η έγκριση της μελέτης για το πολύπαθο Πάρκο Κολοκοτρώνη

Όπως έχει παραμένει μέχρι νεωτέρας το Πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, καθώς και η έγκριση της βελτιωμένης έκδοσης της πολύπαθης μελέτης ακυρώθηκε εκ νέου, μετά από προσφυγές του «Ανάπλι Εμπρός!» και της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναπυλιέων.

Η εν λόγω μελέτη είχε εγκριθεί στις 23 Ιουνίου, σε ένα δημοτικό συμβούλιο που είχε διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, η οποία απαγορεύτηκε από τον πρόεδρό του Σταύρο Αυγουστόπουλο.

Εκτός από τις αντιδράσεις για τον τρόπο με τον οποίο είχε διεξαχθεί η συνεδρίαση, έντονη ήταν η αντίδραση από παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές που προτείνει η μελέτη για την ανάπλαση του ιστορικού πάρκου.

Να σημειωθεί πως και η προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μελέτη ανάπλασης είχε κριθεί μη νόμιμη από την αποκεντρωμένη διοίκηση, κάτι που οδήγησε την δημοτική αρχή Κωστούρου να ξαναφέρει το θέμα προς ψήφιση στα τέλη του Ιούνη.

Όπως σημειώνει ο Κώστας Καράπαυλος αναφορικά με τη νέα απόφαση για το Πάρκο Κολοκοτρώνη:

Ακυρώθηκε μετά από προσφυγές του “Ανάπλι εμπρός!”  και της μείζονος αντιπολίτευσης εκ νέου η απόφαση για την έγκριση της μελέτης που ήθελε τσιμέντα στο ιστορικό Πάρκο.

Κερδήθηκε μια ακόμα μάχη που δώσαμε όχι μόνον για εμάς τους πολίτες του Ναυπλίου που αγωνιζόμαστε αλλά και
Για τον Γέρο που έφιππος δεσπόζει στον χώρο
Για τους πρόσφυγες φωτογράφους του Πάρκου
Για τον Όττο τον αετό μας
Για όλα τα τότε πιτσιρίκια και σημερινούς μεσόκοπους με τα τόσα παιχνίδια στα κανόνια
Για τις μαμάδες με τα καρότσια που σήμερα είναι γριούλες
Για τα υποβρύχια και τις βυσινάδες και τα ΤΑΜ ΤΑΜ
Για την συνεύρεση όλων των κοινωνικών τάξεων στον ίδιο χώρο του Πάρκου, στο καφενείο του Μανιταρά,  εκείνες τις υπέροχες φθινοπωρινές και εαρινές Κυριακές . Για όλα τα ουζάκια με τον ταπεινό μεζέ των εργατών, επαγγελματιών, δασκάλων και δικαστών και υπαλλήλων και επιστημόνων
Για τον Καρούζο που το σπίτι του είναι μερικές δεκάδες μέτρα από το Πάρκο
Για τον παππού Φλεριανο που επιμελήθηκε την φύτευση
Για τον Πικιωνη που τότε ήταν Ναυπλιώτης και περπάτησε δεκάδες φορές στο Πάρκο όταν σχεδίαζε την Πλατεία Καποδίστρια σαν συνέχεια του Πάρκου ώστε  τα δυο αγάλματα να συνομιλούν μεταξύ τους και με την κοινωνία
Τσιμέντα δεν θα πέσουν στο Πάρκο
Το εγγυόμαστε εμείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: