ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Ιδιωτική εταιρεία χάλασε τηλέφωνα και ίντερνετ και ο δήμος πληρώνει τώρα τη …νύφη

Ο δήμος Ναυπλίου θα πληρώσει τη …νύφη για τη ζημιά που προκάλεσε ιδιωτική εταιρεία τηλεφωνίας με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς τηλέφωνα και ίντερνετ το δημαρχείο και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Το κόστος αποκατάστασης της ζημιάς δεν είναι αμελητέο φτάνει τα 4.568,00 € χωρίς ΦΠΑ. Μάλιστα ο δήμος για να το καλύψει αναγκάστηκε να αναμορφώσει τον προϋπολογισμό του.

Το θέμα αυτό είχε προκαλέσει αναστάτωση στους δημότες, αφού δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν με το δημαρχείο και ο δήμος είχε αναγκαστεί τότε να ζητήσει συγγνώμη με ανακοίνωσή του.

Η οπτική ίνα

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, κατά τη διάρκεια εργασιών τομής της ιδιωτικής εταιρείας, επί της οδού 25ης Μαρτίου, μπροστά στο κτήριο του ΟΤΕ στην πόλη του Ναυπλίου αποκόπηκε τμήμα του δικτύου οπτικής ίνας (ΜΑΝ) με αποτέλεσμα πολλές δημόσιες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένου και του κεντρικού Δημαρχιακού Καταστήματος να βρεθούν χωρίς πρόσβαση σε τηλέφωνο και internet από τις πρώτες πρωινές ώρες της 02.09.2020.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί αποκατάσταση της βλάβης απαιτούνται εργασίες παρέμβασης από τον ΟΤΕ Α.Ε. ο οποίος έχει την ευθύνη συντήρησης του δικτύου οπτικής ίνας (δίκτυο ΜΑΝ).

Σύμφωνα με την οικονομική προσφορά για την αποκατάσταση βλάβης οπτικής ίνας MAN, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες (αποκατάσταση υποδομής, αντικατάσταση κομμένων καλωδίων, σύνδεσμοι, τερματισμοί κλπ):

  • Επίχωση με θραυστό υλικό της και με επιμελημένη συμπύκνωση
  • Επαναφορά καταστρώματος οδού με ασφαλτοσκυρόδεμα της ΠΤΠ A – 265 του ΥΔΕ συνολικού πάχους  10 εκ. (με ή χωρίς αντιλισθηρή στρώση πάχους 5 εκ.).
  • Άμμος εγκιβωτισμού καλωδίων/πλαστικών σωλήνων.
  • Τοποθέτηση μέσα σε καλωδιακή τάφρο πλέγματος πολυαιθυλενίου για την σήμανση εγκαταστάσεων. 
  • Τοποθέτηση εύκαμπτων πλαστικών σωλήνων πολυαιθυλενίου (ΡΕ) Φ40, Φ50/πολυσωλήνιων συστημάτων σε τάφρο.
  • Κατασκευή διακλαδωτικού συνδέσμου KOI.
  • Τοποθέτηση KOI σε πλαστικό σωλήνα με εμφύσηση πεπιεσμένου αέρα.
  • Αποτοποθέτηση (αφαίρεση) KOI από πλαστικό σωλήνα.