ΠολιτισμόςΑρχείο

Η συναρπαστική ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου ξαναζωντανεύει νοερά στο Ναύπλιο

Την έκθεση «Βουλή των Ελλήνων – Σταθμοί μίας διαδρομής σχεδόν διακοσίων ετών», φιλοξενεί ο Δήμος Ναυπλιέων στην πρώτη βουλή των Ελλήνων στο Ναύπλιο. Η εν λόγω έκθεση η οποία οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα στο Βουλευτικό.

Συντονιστής ήταν ο Ναυπλιώτης κοινοβουλευτικός συντάκτης, Γιώργος Λυκουρέντζος, ο οποίος θύμισε ότι το 1827 κατά διάρκεια του εμφυλίου των τοπικών φρουράρχων έσκασε μια οβίδα στον τρούλο του Βουλευτικού εν ώρα συνεδρίασης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας βουλευτής.

Όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα νοερό ταξίδι στη μακρά και συναρπαστική ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου.

Με αφετηρία τις πρώτες εθνοσυνελεύσεις που ακολούθησαν την επανάσταση του 1821 και με ενδιάμεσους σταθμούς την εδραίωση του κοινοβουλευτισμού (1862-1914), τις κρίσεις του Μεσοπολέμου και την προδικτατορική περίοδο οι επισκέπτες θα περιηγηθούν σε μια ιστορία διακοσίων ετών που ζωντανεύει μέσω σπάνιων τεκμηρίων και πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου,