ΠολιτικήΑρχείο

Ανθρωπισμός: Παράδειγμα προς μίμηση στην ΕΕ οι Γερμανοί

Μπορεί να έχουν χίλια δύο στραβά, όμως στα θέματα του ανθρωπισμού δείχνουν τον δρόμο στην Ευρώπη.
Μετά τις πυρκαγιές στο στρατόπεδο προσφύγων της Μόριας, Γερμανοί πολιτικοί ζητούν από την Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση να μην περιμένει αποφάσεις της ΕΕ και να πάρει μόνη ανθρώπους από εκεί.
Συγκεκριμένα ο ομοσπονδιακός υπουργός Ανάπτυξης Gerd Müller (CSU) τόνισε στο ARD ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν πρέπει πλέον να περιμένει μια ευρωπαϊκή λύση, αλλά θα πρέπει να περιθάλψει αμέσως 2.000 πρόσφυγες.

Ο πολιτικός του SPD Christian Petry είπε στο Deutschlandfunk ότι η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία θα έπρεπε να υποδεχτεί και τους 13.000 κατοίκους του καταυλισμού, εάν δεν υπάρξει άλλη λύση. Παρόμοια σχόλια προήλθαν από τους Πράσινους και τους Αριστερούς. Τα Ομοσπονδιακά κράτη συμφώνησαν επίσης να υποδεχτούν πρόσφυγες. Την οριστική απόφαση  για ζητήματα προσφύγων θα την λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Επί του παρόντος, όπως δήλωσε δήλωσε εκπρόσωπος του Ομοσπονδιακού Υπουργού Εσωτερικών, δεν υπάρχει ανάγκη αλλαγής της αρχής της εισδοχής προσφύγων.

Ο Horst Seehofer (CSU) προσπαθεί εδώ και μήνες να βρει μια ευρωπαϊκή λύση για μια μελλοντική διανομή προσφύγων, που φτάνουν στην ΕΕ μέσω θαλάσσης, σε πρόθυμα κράτη μέλη της ΕΕ. Στον αντίποδα η πολιτικός του ακροδεξιού κόμματος AfD Alice Weidel δήλωσε: “Προφανώς οι πυρκαγιές που άναψαν από τους μετανάστες στην Μόρια, δεν πρέπει να γίνουν εισιτήριο για τη Γερμανία”.