Από τη Μονεμβασιά στην Πίζα με τρεις ξεχωριστές γεύσεις κρασιών

Η Οινοποιητική Μονεμβασίας του κ. Γιώργου Τσιμπίδη, ταξιδεύει στην Πίζα της Ιταλίας, προκειμένου να φέρει σε επαφή κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, με τις υπέροχες ποικιλίες κρασιού της περιοχής, όπως σημειώνει το monemvasianews.gr.

Όπως μας πληροφορεί το ilnomadedivino.com, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, στις 7:00 μ.μ. στη βεράντα του όμορφου και ιστορικού Hotel Royal Victoria στην Πίζα, θα γίνει γνωριμία με τα ελληνικά κρασιά της Μονεμβασίας, κρασιά τα οποία όπως επισημαίνεται «έχουν ιστορία χιλιετιών που φτάνει μέχρι και σήμερα».

Γεύσεις οίνου Μονεμβασίας στην Πίζα της Ιταλίας

 

Στην ίδια αναφορά τονίζεται ότι η Μονεμβασία είναι σήμερα ένα όμορφο χωριό, από το οποίο έφυγαν ελληνικά πλοία πριν από αιώνες για να κατακτήσουν την ευρωπαϊκή ήπειρο, μεταφέροντας τις ποικιλίες σταφυλιών που μεγαλώνουν σήμερα στους αμπελώνες της περιοχής, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Οινοποιητική Μονεμβασίας θα μας οδηγήσει να ανακαλύψουμε αυτά τα κρασιά και τα τυπικά αμπέλια μιας περιοχής, που αξίζει να είναι γνωστά και να τα επισκεφθούμε».

Γεύσεις οίνου Μονεμβασίας στην Πίζα της Ιταλίας

 

Γεύσεις οίνου Μονεμβασίας στην Πίζα της Ιταλίας

 

Γεύσεις οίνου Μονεμβασίας στην Πίζα της Ιταλίας

 

Όσοι παρευρεθούν θα δοκιμάσουν τρία τυπικά κρασιά της περιοχής: τα λευκά  Ασύρτικο και Κυδωνίτσα και το κόκκινο 300, ένα μείγμα  Αγιωργίτικο  και  Μαυρούδι, αυτόχθονες ποικιλίες που όπως αναφέρεται «αντιπροσωπεύουν αυθεντικά μια περιοχή ιστορικά κατάλληλη για την αμπελουργία».

Το κόστος της βραδιάς είναι 20 € και περιλαμβάνει τη γεύση των τριών κρασιών, που συνοδεύονται από ένα πιάτο με διάφορες μεσογειακές γεύσεις.