ΡεπορτάζΑρχείο

Κορωνοϊός: 6 θετικά κρούσματα μετράει η Κοιλάδα. Μόνο ο Τσιρτσίκος θετικός από την ομάδα Κορωνίς

Έξι θετικά κρούσματα κορωνοϊού μετρά συνολικά η Κοιλάδα Ερμιονίδας, μετά τα δύο τελευταία που προστέθηκαν, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σταύρου Μπασακιώτη, ενώ παράλληλα γίνεται γνωστό ότι από την ομάδα Α.Ο. Κορωνίς, θετικός είναι μόνο ο Πρόεδρος Δημήτριος Τσιρτσίκος, μετά την δημοσιοποίηση που έκανε ο ίδιος.

Ο κος Τσιρτσίκος καλεί όλους όσους έχουν έρθει σε στενή́ επαφή́ μαζί του, να ελεγχθούν για πιθανή́ μετάδοση του ιού́.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σήμερα όπως έχει ανακοινωθεί γίνονται απολυμάνσεις στο Δημοτικό Σχολείο Κοιλάδας καθώς και στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας. Επίσης τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ καινούργιος δειγματοληπτικός έλεγχος και ιχνηλάτηση πληθυσμού.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΛΟΓΩ COVID

 

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοιλάδας Σταύρος Π. Μπασακιώτης ανακοίνωσε συγκεκριμένα:

«Πριν από λίγο ενημερώθηκα από το κέντρο υγείας Κρανιδίου, για τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε προ πέντε ημερών από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τα αποτελέσματα που προέκυψαν.
Σας ενημερώνω ότι από το συγκεκριμένο έλεγχο προέκυψαν δύο νέα κρούσματα.
Συνολικά τα κρούσματα που υπάρχουν στην Κοιλάδα ανέρχονται στα έξι.
Επειδή υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικότητας, σας παρακαλούμε να είστε  προσεκτικοί και να τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας, ιδιαίτερα εσείς που έρχεστε σε επαφή με ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Σε περίπτωση συμπτωμάτων παρακαλώ απευθυνθείτε άμεσα το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ ή στο κέντρο υγείας Κρανιδίου.
Επίσης, σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Ερμιονίδας Αύριο θα προβεί στην απολύμανση του Δημοτικού Σχολείου Κοιλάδας καθώς και του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Κοιλάδας.
Τέλος, σας ενημερώνω ότι κατόπιν έκκλησης δικής μου και του Δημάρχου Ερμιονίδας, στην οικογένεια κυρίου Γεωργίου Λιβανού, σχετικά με τη δωρεά μιας γενικής απολύμανσης σε όλους τους εξωτερικούς και κοινόχρηστους χώρους της Κοιλάδας, η κυρία Λιβανού ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα αυτό και θα προσφέρει την  δωρεά για να πραγματοποιηθεί η απολύμανση τις Πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Παραμείνετε ψύχραιμοι και τηρήστε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και όλα θα πάνε καλά.
ΥΓ : Την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί από τον ΕΟΔΥ καινούργιος δειγματοληπτικός έλεγχος και ιχνηλάτηση πληθυσμού. Παρακαλώ να συμμετέχετε όσο περισσότεροι μπορείτε για λόγους πρόληψης και  προστασίας. Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση σχετικά με την ώρα και το σημείο που θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος».

Ο Πρόεδρος της ομάδας

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ομάδας Κορωνίς Δημήτριος Τσιρτσίκος ανακοίνωσε ότι μόνο ο ίδιος βρέθηκε θετικός από την ομάδα και καλεί όσους έχουν έρθει σε στενή́ επαφή́ μαζί του να ελεγχθούν για πιθανή́ μετάδοση του ιού. Να σημειωθεί ότι Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη το μεσημέρι της Τρίτης στην Κοιλάδα προκειμένου να επιληφθεί του θέματος που προέκυψε μετά από κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν.

Σημειώνει ο Πρόεδρος της ομάδας:

«Ως Πρόεδρος του Α.Ο. Κορωνίς Κοιλάδας είμαι πλέον σε θέση να δημοσιοποιήσω υπεύθυνα τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού́ (covid-19) , που υπεβλήθησαν την περασμένη Τρίτη σε όλα τα μέλη της ομάδας μας (διοίκηση, παίκτες, προπονητές), καθώς και σε όλους όσους  είχαν έρθει σε στενή́ επαφή́ μαζί́ τους. 
Μετά την ενημέρωση που είχαμε σήμερα από́ τον ΕΟΔΥ, μας γνωστοποιήσαν πως το μοναδικό θετικό τεστ είναι το δικό́ μου.
Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά (τα της ομάδας).
Ως εκ τούτου, με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, καλώ́ όλους όσους έχουν έρθει σε στενή́ επαφή́ μαζί́ μου από το Σάββατο και μετά, να ελεγχθούν για πιθανή́ μετάδοση του ιού́.
Για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη θα σας ενημερώσει το γραφείο τύπου της Κορωνίδας, όπως κάνει από την πρώτη στιγμή́ της υπόθεσης αυτής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: