ΟικονομίαΑρχείο

Στον γύψο η βιομηχανία γάμος: Το ρομαντικό Ναύπλιο και τα νησιά μετρούν τις πληγές τους

Σε τέλμα έχει βυθιστεί η «βιομηχανία γάμος» η οποία υπέστη φέτος μαζικές ακυρώσεις, καθώς αρκετά ζευγάρια βλέποντας πως δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τον γάμο που είχαν ονειρευτεί και φοβούμενοι τυχόν δυσάρεστες συνέπειες από τον κορωνοϊό, αποφάσισαν να αναβάλουν τα σχέδιά τους για του χρόνου.

Τα πιο δημοφιλή νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη έχουν υποστεί το βαρύτερο πλήγμα, με το Ναύπλιο επίσης να είναι μία από τις πόλεις όπου οι γάμοι έχουν μειωθεί, καθώς αρκετοί είναι αυτοί, κυρίως από Αθήνα, αλλά και από εξωτερικό που το επιλέγουν γι’ αυτή την ξεχωριστή στιγμή της ζωής τους, καθώς θεωρείται και όχι άδικα ως μία από τις πιο ρομαντικές πόλεις στην Ελλάδα.

Το πλήγμα είναι μεγάλο για τα κέντρα διασκέδασης που θα φιλοξενούσαν τα γαμήλια γλέντια, μουσικούς, τραγουδιστές και σερβιτόρους, καθώς και επιχειρήσεις τροφοδοσίας προϊόντων ή κέτερινγκ. Οι οίκοι νυφικών τα έχουν βάψει μαύρα, κοσμηματοπωλεία, ανθοπωλεία, μαγαζιά με μπομπονιέρες και τυπογράφοι για προσκλητήρια, δεν περνούν και την καλύτερη περίοδο. Το ιδιο ισχύει και για φωτογράφους, επιχειρήσεις οργάνωσης εκδηλώσεων και στολισμού, μακιγιέζ, κομμώτριες, τουριστικά γραφεία για το ταξίδι του μέλιτος, καταστήματα απ’ όπου θ’ αγόραζαν ρούχα και παπούτσια ο γαμπρός, οι συμπεθέρες και οι υπόλοιποι στις οικογένειες των νεονύμφων και οι κουμπάροι.

Ο περιορισμός των 50 ατόμων ανά τελετή δυσκολεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και αποθαρρύνει τους μελλόνυμφους από το να προχωρήσουν τώρα σε αυτό το βήμα.

Το «να ζήσουν» δεν είναι πλέον ευχή για τους νεόνυμφους αλλά για τους καταστηματάρχες που βλέπουν τον τζίρο τους να έχει φθάσει στα τάρταρα.