ΡεπορτάζΑρχείο

Αγιασμός: μόνο για πρωτάκια. Με μάσκες στα σχολεία

Μόνο τα πρωτάκια συμμετείχαν στο προαύλιο των περισσοτέρων σχολείων στην εορτή του αγιασμού της νέας σχολικής χρονιάς.

Για την αποφυγή του συνωστισμού, επιλέχτηκε οι μαθητές των μεγαλυτέρων τάξεων να βρίσκονται την στιγμή του αγιασμού στις αίθουσές τους, από όπου πέρασε στην συνέχεια ο ιερέας και τους ράντισε με αγιασμό ευχόμενος με την βοήθεια του Θεού, μια υγιή και χωρίς προβλήματα σχολική χρονιά.

 

Τα περισσότερα σχολεία, μέσω των Δήμων, έχουν ήδη προμηθευτεί μάσκες οι οποίες μοιράστηκαν στους μαθητές. Τόσο στο Ναύπλιο, Άργος, όσο και στην Ερμιονίδα, αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο έχουν ήδη μοιραστεί μάσκες.

Σήμερα κατά την πρώτη ημέρα οι μαθητές έμειναν μέχρι τον αγιασμό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ενημερώθηκαν για τη σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες προστασίας για τον κορωνοϊό.

 

Ένα διαφορετικό «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα στα σχολεία, με την πανδημία να φέρνει νέα δεδομένα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών, αιθουσών και εξοπλισμού.

Οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους έφτασαν στα σχολεία φορώντας τις μάσκες τους.

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός, στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο Νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό.

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και θα λαμβάνει απουσία.

 

Εφόσον είναι ανήλικος, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του. Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.