Πενταμελής σπείρα «έγδυνε» περίπτερα σε Ναύπλιο και Ηλεία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού και του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τρεις κλοπές σε περίπτερα, που έλαβαν χώρα πριν από περίπου ένα μήνα σε Αμαλιάδα, Γαστούνη και Ναύπλιο.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, σε βάρος τεσσάρων ανδρών (τριών αλλοδαπών και ενός ημεδαπού), τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι δράστες από την 21/08/2020 έως την 23/08/2020, ενεργώντας από κοινού με άγνωστο συνεργό τους, διέπραξαν δυο κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε τρία περίπτερα, κατά τις οποίες αφαίρεσαν καπνικά προϊόντα συνολικής αξίας 3.355 ευρώ, καθώς και 20 κάρτες κινητής τηλεφωνίας, ενώ προκάλεσαν υλικές ζημιές, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία, οι δράστες απενεργοποιούσαν τον συναγερμό και στη συνέχεια με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, (σκύλα, ψαλίδα κοπής μετάλλων) παραβίαζαν τις πόρτες και τα ρολά των περιπτέρων.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, σε όχημα που εντοπίστηκε έξω από την οικία ενός εκ των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και πιο συγκεκριμένα ψαλίδα κοπής μετάλλων, κατσαβίδια, κόφτης και γάντια χειρός.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.