Κακοκαιρία: Η ΔΕΥΑΝ θωρακίζει το Τολό από τον «Ιανό»

Η ΔΕΥΑΝ με την βοήθεια του τμήματος καθαριότητας του Δήμου Ναυπλιέων πραγματοποίησαν εργασίες καθαρισμού φρεατίων στο Τολό έτσι ώστε να είναι όλα έτοιμα εν όψει της επερχόμενης κακοκαιρίας «Ιανός», ενώ το ίδιο έχει συμβεί και στο Ναύπλιο.

Οι εργασίες καθαρισμού κρίνονται απαραίτητες κυρίως πριν την έναρξη των βροχοπτώσεων, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιώργος Καχριμάνης: «Στόχος είναι η διατήρηση των φρεατίων και των σχαρών υδροσυλογής στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Κακοκαιρία Ιανός

 

Με τη σειρά της η Πολιτική προστασία του Δήμου Ναυπλιέων ενημερώνει ότι:

«Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα εκδηλωθούν στην περιοχή μας έκτατα καιρικά φαινόμενα από την Πέμπτη 17/09/2020 έως και το Σάββατο 19/09/2020.

Αναλυτικότερα, στην Πελοπόννησο θα έχουμε ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα αυτά θα επηρεάσουν την περιοχή μας από το απόγευμα της Πέμπτης 17/09/2020 και  αφού κορυφωθούν την Παρασκευή 18/09/2020, θα εξασθενήσουν βαθμιαία έως το απόγευμα του Σαββάτου 19/09/2020.

Την Παρασκευή 18/09/2020 οι άνεμοι θα πνέουν 4-6 μποφόρ με νότιες διευθύνσεις, ενώ το Σάββατο 19/09/2020 θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5-6 μποφόρ.

Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά και για το λόγο αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους δημότες.

ΣΥΝΙΣΤΟΥΜΕ ΝΑ:

  • ΜΗΝ μετακινήστε άσκοπα.
  • ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ την παραμονή σας σε υπόγειους ή ημιυπόγειους χώρους ή σημεία πλησίον ρεμάτων και ακτών.
  • ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση κάτω από ψηλά δέντρα.
  • ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ τη διέλευση πλημμυρισμένων οδικών τμημάτων. Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος να παρασυρθείτε.
  • ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ να έχετε ανεβασμένες τις τέντες.
  • ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ τον καθαρισμό των οικιακών υδρορροών και φρεατίων με την απομάκρυνση κάθε πιθανού εμποδίου στην ομαλή ροή των υδάτων.
  • ΔΕΙΞΤΕ ιδιαίτερη προσοχή σε ηλεκτροφόρα καλώδια, κολώνες ρεύματος. Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας για τη αντιμετώπιση οποιασδήποτε έκτακτης ανάγκης προκύψει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων , μπορείτε να επισκεφτείτε και τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)»