ΚοινωνίαΑρχείο

Ο κορωνοϊός έφερε το πρώτο κλείσιμο σχολείου στην Πελοπόννησο

Λουκέτο» βάζουν μόλις λίγες ημέρες μετά τον Αγιασμό έξι σχολεία ανά την Επικράτεια, μεταξύ των οποίων και ένα στην Πελοπόννησο.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε γνωστό πως θα παραμείνει κλειστό μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου το 2ο Λύκειο Καισαριανής, καθώς, κατά πληροφορίες, εντοπίστηκε κρούσμα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Το ίδιο ισχύει και με το 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας όπου και εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα σε σχολείο σε έναν 13χρονο μαθητή της Β’ Γυμνασίου.

Το υπουργείο Υγείας είχε διευκρινίσει τις προηγούμενες ημέρες πως σε περίπτωση κρουσμάτων θα κλείνει μόνο το τμήμα όπου εμφανίστηκε το κρούσμα. Σε περίπτωση εντοπισμού τριών ή περισσότερων κρουσμάτων κορωνοϊού, μπορεί να αποφασιστεί και διακοπή λειτουργίας του σχολείου. Παρόλα αυτά και στην περίπτωση του Γυμνασίου στον Πύργο αποφασίστηκε το κλείσιμο του σχολείου, που ίσως να μαρτυρά τον εντοπισμό και άλλων κρουσμάτων, χωρίς πάντως να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, πλην του ενός.

Τα πρώτα κρούσματα σε σχολεία έχουν προκαλέσει ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ την ίδια στιγμή στην Πάτρα νοσοκόμα που συγκαταλεγόταν στους αρνητές της μάσκας και προέτρεπε τους μαθητές σε κατάληψη, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, με τον γιο της να είναι μαθητής σε υπό κατάληψη σχολείο.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία (16/9) του υπουργείου Παιδείας, κλειστά λόγω κορωνοϊού είναι τα ακόλουθα σχολεία μέχρι τις ημερομηνίες που αναγράφονται.

  • 2ο Γενικό Λύκειο Καισαριανής
  • 2ο Δημοτικό Βουτών
  • 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας
  • Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου
  • Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου
  • 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας

Κλειστά σχολεία λόγω κορωνοϊού

 

Περισσότερα για τα σχολεία που κλέινουν λόγω κορωνοϊού εδώ.