ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μεσογειακός κυκλώνας: Crash test για τον Χατζή στην Πελοπόννησο

Την ώρα που βρίσκεται καθοδόν προς την Πελοπόννησο, ο Μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», στη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους από τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χατζής.

Καθόταν δίπλα στον Περιφερειάρχη σκεπτικός, χωρίς να μιλήσει και προφανώς αγχωμένος, αφού σε λίγα λεπτά ξεκινούσε η κρίσιμη σύσκεψη για τα μέτρα που λαμβάνει η Περιφέρεια εν όψη του καιρικού φαινομένου, που έχει αναστατώσει τον κόσμο και την Πολιτική Προστασία.

Ο κος Χατζής καλείται να δείξει τις ικανότητές του σε ένα δύσκολο εγχείρημα αυτές τις ημέρες, αφού οι προβλέψεις των μετεωρολόγων μιλούν για ακραίο καιρικό φαινόμενο, στο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς όμως ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, δίνοντας συμβουλές στον κόσμο για να προστατευτεί. 

Η τοποθέτηση του Βασίλη Χατζή στο καίριο αυτό πόστο έχει από τον περασμένο Απρίλη τη σύμφωνη γνώμη του τότε γενικού γραμματέα Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Παπαγεωργίου για τον διορισμό του σε θέση Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το έργο του Β. Χαντζή, που είχε διατελέσει γενικός γραμματέας στον Δήμο Καλαμάτας, αφορά την υποβοήθηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Η έδρα του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας είναι στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Βασίλης Χατζής

 

Από το 2015, ο κος Χατζής είναι Διδάκτορας της Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι το τέταρτο πτυχίο που παίρνει, καθώς έχει τα πτυχία Δασολογίας (του Αριστοτελείου), Ιστορίας – Αρχαιολογίας (της σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα) και μεταπτυχιακό στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό πόλεων και κτηρίων (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο), όπως αναφέρουν τοπικές ιστοσελίδες της Μεσσηνίας.
Για μια δεκαετία ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν γενικός γραμματέας στο δήμο Καλαμάτας.

Εκτός από την παρουσίαση του Βασίλη Χατζή, ο περιφερειάρχης παρουσίασε και το νέο Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ευάγγελο Νικήτα, ο οποίος είναι εκπαιδευτικός από τα Λαγκάδια. Ο κος Νικήτας έχει διατελέσει αντινομάρχης και είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Τρίπολης. Αντικατέστησε τον Παναγιώτη Κολιόπουλο ο οποίος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Ένθετη φωτο Βασίλη Χατζή από messinialive.gr