ΚοινωνίαΑρχείο

Συναγερμός στην Ύδρα για Γάλλο τουρίστα που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ύδρα έγινε γνωστό το βράδυ της Παρασκευής 18 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει το τοπικό fonitisydras.com, πρόκειται για Γάλλο τουρίστα ηλικίας περίπου 35 ετών, ο οποίος έφτασε της Πέμπτη στο νησί για να διαμείνει σε ξενοδοχείο και φορούσε συνέχεια μάσκα παραμένοντας εκεί, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του τεστ.

Συγκεκριμένα λίγες ώρες μετά την άφιξή του, έφθασε ενημέρωση στο ξενοδοχείο ότι το τεστ Covid-19 στο οποίο είχε υποβληθεί ο Γάλλος επισκέπτης πριν έρθει στην Ύδρα βγήκε θετικό στον ιό.

Αμέσως ενημερώθηκε η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας και η Πρόεδρός της Μαρία Κλαδάκη και επίσης κινήθηκε ευέλικτα το σύστημα των γιατρών του νησιού, Μπερικέτη, Μπαλαμπάνη και Ζάχου.

Οι δύο γιατρίνες παρέλαβαν με προσοχή τον Γάλλο επισκέπτη και τον μετέφεραν στο διαμέρισμα απομόνωσης που έχει νοικιάσει η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας για αυτό τον λόγο.

Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες βάσει πρωτοκόλλου και απευθείας συνεννόησης με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ.

Ο ασθενής ο οποίος είναι ασυμπτωματικός πρόκειται να παραμείνει σε απομόνωση στον χώρο αυτό για 14 μέρες.

Σε κάθε περίπτωση, αν μετά από συνεννόηση με την πολιτεία κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί σε άλλη δομή στην Αθήνα, αυτό θα γίνει πάλι με εξειδικευμένο τρόπο και ασφάλεια.

Ο επισκέπτης που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα έφτασε στην Ύδρα χωρίς συνοδεία.