ΡεπορτάζΑρχείο

Ο «Ιανός» ξεγέλασε το Ναύπλιο (Pics, Video)

Ανεπηρέαστη φαίνεται να μένει η Αργολίδα από το πέρασμα του Μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» προς τα νότια, καθώς σε αντίθεση με την κοντινή Ύδρα, το φαινόμενο δεν φαίνεται για την ώρα να προκαλεί ιδιαίτερο πρόβλημα στο νομό, με εξαίρεση μία μεσημεριανή ελεγχόμενη μπόρα η οποία δεν κράτησε για πολύ.

Οι εικόνες και το βίντεο από την παραλία Καραθώνα και την παραλία της Κάντιας στο Ναύπλιο στις 5:30 το απόγευμα του Σαββάτου είναι χαρακτηριστικά, με την κατάσταση να μην εμπνέει κάποια ανησυχία προς ώρας, καθώς επικρατεί ηλιοφάνεια με σχετικά ήπιους ανέμους, εν συγκρίσει με αυτούς που έχουμε δει σε περιοχές που έχει «χτυπήσει» το ακραίο καιρικό φαινόμενο.

Παραλία Καραθώνα

 

Ήλιος Καραθώνα

 

Ο Χαρδαλιάς είχε θέσει σε επιφυλακή Αργολίδα, Λεωνίδιο και Κύθηρα

Όπως είχε αναφέρει τις μεσημεριανές ώρες ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, το φαινόμενο δείχνει να εξασθενεί από την περιοχή της Αττικής αλλά πρέπει να παραμείνουμε σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας, στο Λεωνίδιο ειδικά, στην Αργολίδα και στα Κύθηρα.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Αργολίδας της Λακωνίας των Κυθήρων θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες. «Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις κι αν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα, να πάνε στο υψηλότερο σημείο του σπιτιού».

Ο Ν. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι το φαινόμενο δείχνει να κατευθύνεται το βράδυ προς την Κρήτη ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα αξιολογηθεί μέσα στις επόμενες ώρες για να υπάρξουν ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Πού βρίσκεται αυτή την στιγμή ο κυκλώνας

Ο «Ιανός» φαίνεται τελικά πως …ξεγέλασε την Αργολίδα και κατευθύνεται προς Κρήτη, μέσω Αιγαίου. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του windy.com, το φαινόμενο δείχνει να λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή κυρίως δυτικά της Κρήτης αλλά και σε κομμάτι του Αιγαίου πελάγους, ενώ μέρος αυτού δείχνει να παίρνει κατεύθυνση προς Κύπρο.

Δείτε Live πως κινείται ο κυκλώνας:

 

Τι καιρό θα κάνει μέχρι το πρωί της Κυριακής

Η καιρική πρόβλεψη για το Ναύπλιο το βράδυ του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου και το πρωί της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής:

καιρική πρόβλεψη Αργολίδα

 

Ανάλογες είναι οι καιρικές προβλέψεις και για τις υπόλοιπες περιοχές της Αργολίδας, εκτός και αν ο κυκλώνας ξαφνικά αλλάξει γνώμη και γυρίσει ξανά μέτωπο προς Πελοπόννησο.