ΡεπορτάζΑρχείο

Συκιά Κορινθίας: Την πήρε και τη σήκωσε τη ράμπα για τα ΑμεΑ ο “Ιανός”

Ήρθε ο “Ιανός” και τα ‘κανε όλα αλλιώς! Ο μεσογειακός κυκλώνας μπορεί να μην επέλεξε τελικά, την Κορινθία για να ξεσπάσει την οργή του, όπως έδειχναν αρχικά τα προγνωστικά μοντέλα, όμως τις ζημιές του τις έκανε.

Έτσι και στην Συκιά Κορινθίας η ράμπα για τα ΑμεΑ που είχε εγκατασταθεί  στην παραλία της Συκιάς, στις αρχές καλοκαιριού, καταστράφηκε με την κακοκαιρία. Οι δημότες έκπληκτοι είδαν το διάδρομο να έχει κουλουριαστεί στην ακτή κατεστραμμένος και όπως ήταν φυσικό αναζητήθηκαν ευθύνες.

Ράμπα στη Συκιά Κορινθίας κατεστραμμένη από τον Ιανό

Ράμπα στη Συκιά Κορινθίας κατεστραμμένη από τον Ιανό

Αφού οι προειδοποιήσεις για την έλευση του φαινομένου ήταν έντονες και διαρκείς, ειδικά για την περιοχή της Κορινθίας δικαίως αναρωτήθηκαν όλοι γιατί δεν μαζεύτηκε η ράμπα έγκαιρα ώστε να μην καταστραφεί. 

Έκπληκτοι οι δημότες, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Επαμεινώνδας Κατσούλας «πληροφορήθηκαν ότι η ράμπα ήταν μισθωμένη και ότι για την καταστροφή της ευθύνεται ο ιδιοκτήτης της που δεν την απέσυρε!

Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν συζητήθηκε ποτέ το θέμα αυτό, όπως άλλωστε και τόσα άλλα “έργα” της Δημοτικής Αρχής, τονίζει σε ανάρτησή του ο κ. Κατσούλας και συνεχίζει: 

«Σημειώνουμε ότι στις ανακοινώσεις του Δημάρχου για την έναρξη λειτουργίας της ράμπας της 1 Αυγούστου 2020, πουθενά δεν αναφέρεται ότι αυτή θα ενοικιασθεί, ούτε βέβαια το τίμημα του ενοικίου και η διάρκεια της μίσθωσης.

Κρίμα που η Δημοτική Αρχή διαχειρίστηκε με τον συνήθη τρόπο αυτοπροβολής και αποσιώπησης των πραγματικών δεδομένων μία παρέμβαση χρήσιμη για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα για την οποία έχουμε εκφραστεί θετικά», καταλήγει η ανακοίνωση.