ΚοινωνίαΑρχείο

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» την Αίγινα με πέντε απανωτά κρούσματα

Πέντε κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στο νησί της Αίγινας, θέτοντας σε επιφυλακή το νησί. Αρχικά θετικό βρέθηκε ένα ζευγάρι που επέστρεψε στην Αίγινα από διακοπές σε τουριστικό προορισμό της Ελλάδας υψηλού κινδύνου και προσήλθε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, καθώς ο ένας εκ των δύο εμφάνισε ανησυχητικά συμπτώματα. Αμέσως μετά εξετάστηκαν στο Κέντρο Υγείας Αίγινας όλοι όσοι θεωρήθηκαν στενές επαφές του αρχικού κρούσματος, απ’ όπου προέκυψαν και άλλες περιπτώσεις.

Τα αποτελέσματα των τεστ που ακολούθησαν ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ αργά το βράδυ, αλλά στο μεταξύ τα πέντε ύποπτα κρούσματα είχαν τεθεί υπό περιορισμό στο σπίτι τους.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ζορμπάς:

«Μετά από ενημέρωση που είχα, έχουν επιβεβεβαιωθεί ως θετικά στον κορωνοϊό 5 συμπολίτες μας. Δύο εξ αυτών επέστρεψαν από τουριστικό προορισμό της χώρας που θεωρείται υψηλού κινδύνου.

Όλοι αποτελούν στενές επαφές του οικογενειακού περιβάλλοντος και έχουν τεθεί σε περιορισμό, ακολουθώντας τις οδηγίες της υπηρεσίας ιχνηλάτησης.

Καλώ όλους τους συμπολίτες μου να δείξουν υπευθυνότητα, τηρώντας τα μέτρα ατομικής προστασίας (φοράω μάσκα, πλένω τακτικά τα χέρια μου, κρατώ αποστάσεις), για να διαφυλάξουμε την προσωπική μας υγεία και να προστατέψουμε τους συγγενείς μας, τους μεγάλους σε ηλικία συνανθρώπους μας και εκείνους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα».