ΠολιτικήΑρχείο

Βελόπουλος για Πάρκο Κολοκοτρώνη: H τοπική κοινωνία βοά για την ανάγκη ριζικής ανακαίνισης

Ερώτηση στη βουλή υπέβαλε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος αναφορικά με το Πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο. Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι είναι εγκαταλελειμμένο στην τύχη του και υπογραμμίζει πως «η τοπική κοινωνία βοά για την ανάγκη ριζικής ανακαίνισης του χώρου»!

Την ίδια στιγμή μέρος της τοπικής κοινωνίας του Ναυπλίου αντιδρά στην σχεδιαζόμενη ανάπλαση του πάρκου ζητώντας να μείνει ως έχει με την ανάλογη φροντίδα του χώρου. Να σημειωθεί πως πρόσφατα ακυρώθηκε η απόφαση έγκρισης της μελέτης ανάπλασης μετά από προσφυγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της τοπικής παράταξης «Ανάπλι Εμπρός». Η δημοτική αρχή του Δημήτρη Κωστούρου στον απόηχο της εν λόγω απόφασης είχε κάνει λόγο για σενάρια ψεκασμένων όσων καθυστερούν την αναγέννηση του πάρκου.

Η Ερώτηση Βελόπουλου προς την Υπουργό Πολιτισμού και τον Υπουργό Εσωτερικών είναι η ακόλουθη:

«Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Ένας από τους κεντρικότερους χώρους πρασίνου και αναψυχής της πόλης του Ναυπλίου, το Πάρκο Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο, παρουσιάζει έντονα αποκαρδιωτική εικόνα, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες.

Οι εργασίες για την αποκατάσταση του, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η τοπική κοινωνία, παραπέμπονται συνεχώς στις καλένδες. Η τοπική κοινωνία βοά για την ανάγκη ριζικής ανακαίνισης του χώρου, πράγμα που περιλαμβάνει, από πλευράς πρασίνου, πεντέμισι χιλιάδες φυτεύσεις θάμνων, λουλουδιών και δέντρων.

Επιπλέον, καθυστερούν οι αλλαγές στο σύστημα άρδευσης και η αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Στο κέντρο του ως άνω πάρκου, βρίσκεται ο έφιππος Αδριάντας, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, του οποίου η ανάδειξη απαιτεί την εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων, με νέες φωτοτεχνικές μελέτες, ξεχωριστά για τον Ανδριάντα και ξεχωριστά για το πάρκο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Έχετε ενημέρωση περί της κατάστασης που επικρατεί στο Πάρκο Κολοκοτρώνη, στο Ναύπλιο, καθώς και του ιστορικού των προσπαθειών που έχουν γίνει για την ανακαίνιση και αποκατάσταση του ως άνω μνημειακού πάρκου;

2. Θα λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, προκειμένου να προκύψει η έγκαιρη έναρξη των σχετικών εργασιών ανακαίνισης του ανωτέρω πάρκου, που κρίνονται αναγκαίες για την πλήρη αναγέννηση του χώρου, δεδομένης και της συμπλήρωσης, κατά το 2021, διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, ως ένδειξη τιμής, τόσο προς τον αξιοσημείωτο ιστορικά ρόλο της πόλης του Ναυπλίου στην τελευταία, όσο και προς τον τιμώμενο εντός του εν λόγω πάρκου, εκ των μεγάλων ηγετών της επανάστασης του 1821, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη;»