ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

15 κάδοι σε έναν στο Άργος και όμως άφησαν τα σκουπίδια τους απ’ έξω!

Το Άργος είναι η πρώτη πόλη της Αργολίδας που προχώρησε στην τοποθέτησή και την λειτουργία βυθιζόμενων κάδων, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι πάνω σε μία μεταλλική πλάκα η οποία βυθίζεται κάτω από την επιφάνεια του πεζοδρομίου.

Οι πολίτες τους ανοίγουν πανεύκολα με το πάτημα ενός εμβόλου στο έδαφος. Με την τοποθέτηση των 3 ζευγών κάδων αυτών γίνεται μία προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης, πλησίον του παλιού Δημαρχείου, στην είσοδο της πλατείας απέναντι από το Α` Δημοτικό σχολείο και στην συμβολή της Καποδιστρίου με την Β. Γεωργίου Β`.

Οι δύο κάδοι, εκ των οποίων ο ένας δέχεται συμβατικά απορρίμματα και ο άλλος ανακυκλώσιμα, ανεβαίνουν από το έδαφος με ειδικό μηχανισμό ώστε να μπορούν να τους παραλαμβάνουν οι υπάλληλοι της καθαριότητας για να τους αδειάσουν στα απορριμματοφόρα.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η συμπίεση που πραγματοποιείται σε αυτούς τους κάδους τους δημιουργεί μια χωρητικότητα που αντιστοιχεί σε 15 συμβατικούς κάδους, αποτρέποντας την διαρκή κίνηση των απορριμματοφόρων, αλλά και τις άσχημες οσμές ή τις αποκρουστικές εικόνες με τις μαύρες σακούλες στα πεζοδρόμια.

Βυθιζόμενοι κάδοι στο Άργος

 

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω η λειτουργία τους μόνο οφέλη μπορεί να φέρει για την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ωστόσο μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους δημοτικούς υπαλλήλους του Δήμου Άργους – Μυκηνών την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, καθώς κάποιος ή κάποιοι προτίμησαν αντί να πετάξουν τα απορρίμματά τους μέσα στους βυθιζόμενους κάδους, να τα αφήσουν έξω από αυτούς!

Όπως σημειώνει ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος για τον τομέα καθαριότητας Δημήτρης Κρίγγος, «οι βυθιζόμενοι κάδοι τοποθετήθηκαν από το δήμο μας προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο των πολλών κάδων στις κεντρικές οδούς του Άργους, την αισθητική βελτίωση των συγκεκριμένων περιοχών και γενικά την εξάλειψη διαφόρων άσχημων φαινομένων».

Και προσθέτει με πολύ ευγενικό τρόπο: «Παρακαλούμε για την απόρριψη των απορριμμάτων εντός των κάδων αυτών».

«Δε θέλουμε, πριν την παρούσα προειδοποίηση, να εφαρμόσουμε τις προβλέψεις του κανονισμού καθαριότητας και την επιβολή καθημερινών προστίμων», καταλήγει ο Δ. Κρίγγος.