ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ποιά έργα προωθεί ο Νίκας για την ύδρευση και αποχέτευση σε Ναύπλιο και Άργος

Η ύδρευση και η απόχετευση στο Ναύπλιο και το Αργος αποτέλεσαν τα αντικείμενα της συνάντησης την οποία ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου με στελέχη της ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο και τον διευθυντή της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Καχριμάνη και Χρήστο Μαστορίκο αντίστοιχα, ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τον Βιολογικό Καθαρισμό Αργους – Ναυπλίου, όπως επίσης προχωρεί και η διαδικασία για την υδροδότηση Ναυπλίου και Αργους από τον Ανάβαλο, έργο 13.000.000 ευρώ, για το οποίο -όπως σημείωσε- είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία και με το αρμόδιο υπουργείο.

Συγκεκριμένα σε ότια αφορά τον Βιολογικό Άργους – Ναύπλιου έχει εγκριθεί από το ΠΕΣΥ η σύναψη προγραμματικής σύμβασης ύψους 1.600.000 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της ΔΕΥΑ Αργους Μυκηνών και της ΔΕΥΑ Ναυπλίου για την αντικατάσταση του αγωγού διάθεσης λυμάτων. Το αντικείμενο της σύμβασης θα το υλοποιήσει η Περιφέρεια και αναμένεται να λύσει τα προβλήματα που παρουσιάζει η εν λόγω μονάδα.

Όσο αφορά την ύδρευση, δρομολογείται η δημιουργία εργοστασίου αφαλάτωσης των νερών του αναβάλου στην περιοχή των Μύλων, μία απόφαση η οποία έχει προκαλέσει αντίλογο από συμβούλους της αντιπολίτευσης, που κάνουν λόγο για ρεκόρ γκίνες παραλογισμού αναφορικά με την σκοπιμότητα του συγκεκριμένου έργου.