ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αργολίδα: Αναβάθμιση με φώτα LED στους κόμβους των Διδύμων

Στα πλαίσιο της τεχνικής επιτήρησης του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο του νομού Αργολίδας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Αργολίδας διαπιστώθηκαν προβλήματα στο σύνολο των φωτιστικών σωμάτων Νατρίου 250W που είναι τοποθετημένα στους δύο κόμβους Διδύμων επί της επαρχιακής οδού Νο4 «Λυγουριό – Κρανίδι – Πορτοχέλι, διά Τραχειάς, Διδύμων και Φούρνων».

Συνολικά τα φωτιστικά σώματα που απαιτείται να αντικατασταθούν είναι 44.

Η αντικατάστασή τους απαιτεί πλέον νέα φωτιστικά τύπου LED λαμβάνοντας υπόψη τους υφιστάμενους ιστούς, ύψους εννέα μέτρων και τους υφιστάμενους βραχίονες.

Μετά από φωτοτεχνικούς υπολογισμούς επιλέγεται φωτιστικό σώμα LED μέγιστης ισχύος 120watt, lamp flux 19.000lux, luminous flux 16.000lum.

Στο έργο προϋπολογισμού 22.000€, περιλαμβάνεται η προμήθεια, μεταφορά επί τόπου και συναρμολόγηση του φωτιστικού σώματος οδοφωτισμού (πλήρους) του τύπου και ισχύος που προβλέπονται ανωτέρω, με φωτεινές πηγές τεχνολογίας διόδων φωτοεκπομπής (LED), σύμφωνα με την Εγκύκλιο 22/ΔΙΠΑΔ/οικ.658/24-10-2014, Παράρτημα 2, η συναρμολόγηση του φωτιστικού επί του βραχίονα στην κορυφή του ιστού και η σύνδεση αυτού, οι δοκιμές καλής λειτουργίας.