ΚοινωνίαΑρχείο

Σκάλα Λακωνίας: Σε καραντίνα 28 αλλοδαποί εργάτες γης που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Στον απόηχο των 28 κρουσμάτων σε αλλοδαπούς εργάτες γης που γνωστοποιήθηκαν χθες το βράδυ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και θα ανανοινωθούν σήμερα και από τον ΕΟΔΥ, κινούνται ήδη στην Σκάλα Λακωνίας, όπου επικρατεί εύλογη ανησυχία και αναστάτωση, καθώς μέχρι τώρα η περιοχή είχε δώσει μηδενικά κρούσματα και ξαφνικά παρουσιάζει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο σε συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα που αφορά οικονομικούς μετανάστες, κάτι που έχει παγώσει την τοπική κοινωνία, και ας ελπίσουμε να μην οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Σήμερα το πρωί, Σάββατο 26 Σεπτμεβρίου, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Ευρώτα στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας υπό τον Δήμαρχο Δήμο Βέρδο προκειμένου να εξεταστεί το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις και να καθορισθούν περαιτέρω οι ενέργειες του Δήμου για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Ευρώτα με νέα ανακοίνωσή του ενημερώνει τους πολίτες του ότι τα κρούσματα που βρέθηκαν θετικά στον ιό COVID-19, βρίσκονται σε καραντίνα στις οικίες τους και παρακολουθούνται στενά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου, «τα 26 νέα κρούσματα αφορούν αλλοδαπούς εργάτες γης και συνδέονται με τα 2 αρχικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην περιοχή. Συνεπώς δεν συντρέχουν λόγοι πανικού στους κατοίκους και διασποράς ψευδών ειδήσεων».

Από τον Δήμο υπενθυμίζεται ότι «την αποκλειστική εκ του νόμου διαχείριση, για την πορεία της πανδημίας και την χαρτογράφηση των κρουσμάτων, την έχει ο ΕΟΔΥ και Γενική Γραμματεία Πολικής Προστασίας. Ο Δήμος και η Περιφέρεια εμπλέκονται στο βαθμό που μπορούν να συνδράμουν τους παραπάνω φορείς».

Τέλος καλούνται οι πολίτες να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, χωρίς ακρότητες και χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Επίσης, καλούνται να εστιάσουν στα μέτρα πρόληψης και στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Χθες σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμαρχο Ευρώτα, ο Δήμος Βέρδος μας είχε αναφέρει πως δεν είχε κάποια νέα ενημέρωση πλην των δύο κρουσμάτων που είχαν ήδη αναφερθεί επίσημα. Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν 26 ακόμα κρούσματα στα πλαίσια της ιχνηλάτησης που διεξάγεται. Άγνωστο παραμένει ακόμα αν θα ανακοινωθούν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού, αλλά και αν η διενέργεια τεστ από τον ΕΟΔΥ κριθεί αναγκαίο να επεκταθεί σε μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού της Σκάλας.

UPDATE: Καταιγιστικές εξελίξεις στη Λακωνία: Θερίζει ο κορωνοϊός με 34 κρούσματα σε εργάτες γης