ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Κοιλάδα: Γιατί παραιτήθηκε από πρόεδρος της Κοινότητας ο Σταύρος Μπασακιώτης

Την παραίτησή του από πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κοιλάδας υπέβαλε ο Σταύρος Μπασακιώτης με επιστολή που απέστειλε προς τον δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο, στην οποία εκθέτει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, οι οποίοι είναι επαγγελματικοί, οικογενειακοί αλλά και πολιτικοί.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο δραστήριος μέχρι πρότινος πρόεδρος του χωριού: «Με στεναχωρεί το γεγονός, ότι δεν ακούστηκαν οι προτάσεις μου και καμία απόφαση δεν εξετάστηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Δεν μπορώ να αποτελώ ένα διακοσμητικό στοιχείο για την κοινότητα που απλά θα φέρω έναν τίτλο, σαν ένα άβουλο ον που του λένε περίμενε».

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης του Σταύρου Μπασακιώτη:

«Αξιότιμε Κ. Δήμαρχε,

Όταν μου ανατέθηκε ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου για την Κοινότητα Κοιλάδας με πολλή χαρά τον αποδέχτηκα, πάντα με αρωγό την προσπάθεια, την θέληση για προσφορά, την ανιδιοτέλεια και με πολύ μεράκι.

Κατηγορήθηκα ως άπειρος. Η απειρία με την εμπειρία είναι έννοιες αλληλένδετες και η μια αποτελεί το σκαλοπάτι για την άλλη .Επίσης επωμίστηκα την έλλειψη γνώσης αρκετών, οι οποίοι ερμήνευσαν τον ρόλο του Προέδρου σύμφωνα με τις αντιλήψεις του μεσαίωνα. Δυστυχώς για αυτούς διότι εγώ ζω στο 2020 και ως νέος άνθρωπος θέλω να δημιουργήσω και όχι μόνο να κρεμάω στολίδια για εορτές και επετείους αλλά να δημιουργήσω και να χτίσω ένα καλύτερο μέλλον για το χωριό και φυσικά για τα παιδιά μου. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας μου απευθύνθηκα σε πάρα πολλές υπηρεσίες (Αγροτικό ιατρό, ΑΤΜ, ανακύκλωση, Φράγχθι, χωροθέτηση λιμένα κλπ) και θα είχα πετύχει πολλά περισσότερα αν είχα ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία. Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να αποτελώ ένα διακοσμητικό στοιχείο για την κοινότητα που απλά θα φέρω έναν τίτλο, σαν ένα άβουλο ον που του λένε περίμενε,,,,περίμενε…. Διότι εκτός από τον νέο μου ρόλο έχω και επαγγελματικούς στόχους ,τους οποίους έβαλλα σε δεύτερη μοίρα για να δώσω όλο μου το είναι στην υπηρεσία των συμπολιτών μου.

Είμαι από την φύση μου ανήσυχο πνεύμα και μπορώ να υποστηρίξω με υπερηφάνεια ,πως έδωσα χρώμα ,φώς και ζωή σε μια παραμελημένη κοινότητα …δημιουργώντας ακόμη και μια βιβλιοθήκη στην προσπάθεια μου να ‘’παντρέψω’’ τον νόμο, την διοίκηση, την οικονομία, τον πολιτισμό και την παιδεία. Προέρχομαι από μια οικογένεια, η οποία με έμαθε να σέβομαι, να εκτιμώ, να αγωνίζομαι και παρόλο που η γενέτειρα μου είναι ένας ορεινός τόπος, αγαπώ την θάλασσα και την περιοχή ένεκα και της συζύγου μου με την οποία έχω μια όμορφη οικογένεια για την οποία θέλω να παλέψω και όχι να κουβαλάω την ονομασία του προέδρου. Έχω όνειρα τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό ή και πνευματικό επίπεδο και θα προσπαθήσω με ηρεμία να τα υλοποιήσω στο προσεχές μέλλον.

Με στεναχωρεί το γεγονός, ότι δεν ακούστηκαν οι προτάσεις μου και καμία απόφαση δεν εξετάστηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Δεν απαρνούμαι τον ρόλο μου από φόβο αλλά από αξιοπρέπεια .

Εξάλλου ποιος ο λόγος να έχω ένα τίτλο για να λέμε, εφόσον η υπογραφή μου δεν έχει καμία αξία. Απτό παράδειγμα τα έγγραφα που έχω υπογράψει για την πρακτικογράφο. Απορρίπτεται το ΦΕΚ, πόσο μάλλον για πιο σοβαρά ζητήματα. Θα αποτελούν έγγραφα και λίγα θαλασσιά στολίδια.

Είμαι υπερήφανος για την προσπάθεια μου και τον ένα χρόνο της θητείας μου. Παρακαλώ, όπως κάνετε αποδεκτή την παραίτηση μου. Την χρωστώ πάνω από όλα στην οικογένεια μου, η οποία βρέθηκε στο μάτι του πολιτικού κυκλώνα ,της ρητορείας ,της ευγλωττίας και του πολιτικού ανταγωνισμού. Τα συμβούλια και μόνο αποτελούσαν αρένα πολιτικού ανταγωνισμού όπου ο καθένας αγωνιζόταν για την προσωπική του ανάδειξη και όχι για το καλό του συνόλου. 

Εγώ παρόλα αυτά θα παραμείνω ένας ενεργός και ευαισθητοποιημένος πολίτης και θα παρακολουθώ στενά τα κοινωνικά δρώμενα .Θα είμαι συνοδοιπόρος στο δύσκολο έργο σας, το οποίο ουδείς αμφισβητεί και τυγχάνεται άξιος σεβασμού και εκτίμησης. Επίσης, θα είμαι ανοιχτός σε όσους θέλουν να με ακούσουν, να με αξιολογήσουν και να αφουγκραστούν τον παλμό της δυναμικότητας μου.

Παρακαλώ να με απαλλάξετε από τα καθήκοντα του Προέδρου της Κοινότητας Κοιλάδας, αλλά και του κοινοτικού συμβούλου.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας, το οποίο πλέον θα παρακολουθώ ως πολίτης.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.
Μετά τιμής,
Ο Πρόεδρος Κοιλάδας
Σταύρος Μπασακιώτης»

Επιστολή παραίτησης Σταύρου Μπασακιώτη

Επιστολή παραίτησης Σταύρου Μπασακιώτη