ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ναύπλιο: Ρήξη στην παράταξη Κωστούρου με διαγραφή Μπαρού

Εκτός της παράταξης «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» τίθεται ο Ραφαήλ Μπαρού, με απόφαση του συνδυασμού του Δημήτρη Κωστούρου, έπειτα από αποψινή έκτακτη συνεδρίαση των μελών του και ομόφωνη απόφασή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί διαφωνία πάνω σε συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Μπαρού να μην προσέρχεται στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η ρήξη στις σχέσεις του αντιδημάρχου και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου με τον δήμαρχο Ναυπλιέων, πιθανότατα χρονικά να έχει την αφετηρία της νωρίτερα και σήμερα ήταν απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, οδηγώντας στην διαγραφή του από την παράταξη.

Αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, στην ανακοίνωση της «Επόμενης Μέρας» γίνεται λόγος για ασέβεια από πλευράς του Ρ. Μπαρού προς την παράταξη με την οποία έχει εκλεγεί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδυασμού Κωστούρου:

«Η παράταξη του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου «Ναύπλιο.Επόμενη Μέρα», μετά από πρόταση του, αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή του μέλους της παράταξης μας και Αντιδημάρχου Ναυπλιέων Ραφαήλ Μπαρού.

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Δήμαρχο και την παράταξη στην ως άνω απόφαση ήταν ότι οι ενέργειες και η συμπεριφορά του δεν συνάδουν με τις αρχές, τα πιστεύω και τις πρακτικές της Δημοτικής μας παράταξης, καθώς επανειλημμένα και κατ’ εξακολούθηση επιδεικνύει ασέβεια, κάτι που δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό. 

Ο συνδυασμός «Ναύπλιο. Επόμενη Μέρα» συνεχίζει ενωμένος με απόλυτη συνοχή και συνεργασία, με στόχο να υπηρετεί τα συμφέροντα των δημοτών του Δήμου Ναυπλιέων. 

Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή τύχη στις επιλογές του». 

Ο Ραφαήλ Μπαρού αναμένεται να δώσει την δική του απάντηση για το θέμα το πρωί της Τρίτης.

Να σημειωθεί πως από τις αρχές Σεπτεμβρίου, με απόφαση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, είχε ανανεωθεί η θητεία του Ραφαήλ Μπαρού ως αντιδήμαρχος μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Του έχει μεταβιβαστεί η εποπτεία, ευθύνη και διαχείριση των θεμάτων που έχουν σχέση με την Κοινωνική Πολιτική και Κοινωνική Προστασία του Δήμου και ειδικότερα:

  • τη λειτουργία και εποπτεία του κοινωνικού ιατρείου ,του κοινωνικού φαρμακείου, του κοινωνικού φροντιστηρίου, την διοικητική εξυπηρέτηση των ΑμεΑ
  • τη διενέργεια και οργάνωση της σίτισης απόρων, όταν αυτό απαιτείται
  • τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας και Κινητής Μονάδας Δ.Ναυπλιέων