ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Στον Δήμο Ναυπλιέων περνάει η λιμνοθάλασσα Βιβαρίου με 8.000 ευρώ ετησίως

Στα χέρια του Δήμου Ναυπλιέων περνάει η λιμνοθάλασσα του Βιβαρίου μετά από δημοπρασία στην οποία πρόσφερε το ποσό των 8.000 ευρώ ετησίως. Απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί η ενοικίαση του οικοσυστήματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου θα ακολουθήσει διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και η ανάθεση σχετικής μελέτης για την αξιοποίηση του χώρου.

Να σημειωθεί πως στις αρχές Μαΐου, είχε επισκεφθεί την περιοχή ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, όπου ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος του είχε ζητήσει την παραχώρηση της περιοχής της λιμνοθάλασσας στο Δήμο Ναυπλιέων με την προοπτική της μελέτης, ανάδειξης κι αξιοποίησης, από την πλευρά του οικολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος αλλά και από την πλευρά της αναψυχής. Τελικά η Περιφέρεια επέλεξε την δημοπράτηση στην οποία πλειοδότησε ο Δήμος Ναυπλιέων.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων αναφέρεται:

«Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε σήμερα στη δημοπρασία για την λιμνοθάλασσα του Βιβαρίου και ήταν ο πλειοδότης. 

Μεσολαβεί το χρονικό διάστημα εξέτασης των ενστάσεων μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

Η προσφορά του δήμου ήταν 8000 € το χρόνο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και εφόσον το αποτέλεσμα επικυρωθεί από την αρμόδια επιτροπή θα ξεκινήσουν τα βήματα προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της περιοχής αλλά και της απόκτησης πλήρους κυριότητας από την εταιρεία ακινήτων Δημοσίου. 

Η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, το αίτημα για την παραχώρηση στο Δήμο και η ανάθεση σχετικής μελέτης θα είναι από τις πρώτες ενέργειες».