ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αλά Ανδρέας Παπανδρέου ο Κωστούρος διέγραψε τον Μπαρού. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα

Ως επίδειξη δύναμης από τον δήμαρχο Ναυπλιέων ερμηνεύεται η διαγραφή του Αντιδημάρχου και μέχρι πρότινος δεξιού χεριού της παράταξης του Ραφαήλ Μπαρού. Με μια λιτή ανακοίνωση που μοιάζει περισσότερο με κατευόδιο ποδοσφαιριστή που λύεται το συμβόλαιό του, ο συνδυασμός «Ναύπλιο Επόμενη Μέρα» ανακοίνωσε την επόμενη μέρα χωρίς τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Ναυπλίου:

«Η παράταξη του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου “Ναύπλιο.Επόμενη Μέρα”, μετά από πρόταση του, αποφάσισε ομόφωνα τη διαγραφή του μέλους της παράταξης μας και Αντιδημάρχου Ναυπλιέων Ραφαήλ Μπαρού. (…) Ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή τύχη στις επιλογές του».

Το περίεργο είναι ότι η διαγραφή του κ. Μπαρού δεν ανακοινώνεται από τον ίδιο τον επικεφαλής της παράταξης, αλλά από το ανώνυμο γραφείο τύπου του συνδυασμού, προφανώς σε μια ακόμα προσπάθεια απαξίωσης του τέως αντιδημάρχου, θυμίζοντας όμως τη φράση του Μαρξ: «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα».

Η διαγραφή αυτή αποτελεί και ουσιαστικά αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο της ΝΔ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το μέλλον του συνδυασμού που έχει αρχίσει να ΠΑΣΟΚίζει έντονα, προκαλώντας δυσφορία στην ΝΔ. Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα δείξουν κατά πόσο η επιλογή αυτή ήταν σωστή ή αν οι συνέπειές της ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό.

Αντρέας Κωστούρος