ΡεπορτάζΑρχείο

Καταλήψεις στο Ναύπλιο: Ο Ρούτουλας κλώτσησε θυμωμένος τον κάδο και οι μαθητές του γύρισαν την πλάτη

Επεισόδιο χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο δημιουργήθηκε μεταξύ του πρώην αντιδημάρχου Ναυπλιέων κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα και καταληψιών μαθητών του 1ου και του 2ου Λυκείου Ναυπλίου.

Η αντιπαράθεση μαθητών – Ρούτουλα ξεκίνησε όταν ο δεύτερος ζήτησε τον λόγο από τους μαθητές επειδή κρατούν κλειστές τις εισόδου των σχολείων. Οι μαθητές αναφερθήκαν στους λόγους της κατάληψης, αλλά δεν έπεισαν, όπως φάνηκε, τον  κ. Ρούτουλα, ο oποίος ζήτησε σε έντονο ύφος τον τερματισμό της κατάληψης.

Ακολούθησε εκατέρωθεν ανταλλαγή χαρακτηρισμών και πάνω στον εκνευρισμό του ο κ. Ρούτουλας φέρεται να κλώτσησε έναν από τους πλαστικούς κάδους, που είχαν τοποθετήσει οι μαθητές πίσω από την πόρτα, προκαλώντας επιπλέον την οργή των μαθητών, τόσο εντός προαυλίου, όσο και εκτός του σχολείου, ενώ κάποιοι άλλοι χειροκροτούσαν.

Πόρτα σχολείου

 

Με την παρέμβαση δύο καθηγητών τα πράγματα ηρέμησαν και οι μαθητές γύρισαν την πλάτη προς τον αντιδήμαρχο αντί να απαντούν στα όσα τους καταλόγιζε.

Στην συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν, χωρίς να υπάρξει συνέχεια και από τις δύο πλευρές.

Κωνσταντίνος Ρούτουλας

 

Το 1ο και  2ο Λυκείου Ναυπλίου καθώς και το ΕΠΑΛ Ναυπλίου βρίσκονται από σήμερα το πρωί σε κατάληψη. Όπως  ανακοίνωσαν οι μαθητές και των τριών λυκείων:

«Η σχολική κοινότητα του 1ου, 2ου  και του ΕΠΑΛ Ναυπλίου κατόπιν διαβουλεύσεων αποφασίζει ότι τα σχολεία την Τρίτη 29/9/2020 θα τελούν υπό κατάληψη. Τα αιτήματά μας είναι λογικά. Σε αντίθεση με καταλήψεις των προηγουμένων ετών, οι οποίες αποσκοπούσαν αποκλειστικά στην παρακώληση της εκπαιδευτικής λειτουργίας, εμείς επιδιώκουμε μια βιώσιμη λύση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που διανύουμε στο σχολείο.

Για τους παραπάνω λόγους:

Α) Καταγγέλλουμε ότι η χρήση μάσκας δεν συνιστά επαρκές μέτρο πρόληψης ενάντια στον COVID-19.

Β) Αιτούμεθα να περιοριστεί ο ανώτατος αριθμός ανά τάξη ΑΥΣΤΗΡΑ στα 15 άτομα.

Γ) Τέλος τονίζουμε τον μείζονος επικινδυνότητας κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό, που συνίσταται από τον συγχρωτισμό των μαθητών στα ΜΜM μεταφοράς κατά την μεταφορά τους προς τα σχολεία και ζητούμε την διάθεση περισσοτέρων οχημάτων προς αποφυγήν τέτοιων φαινομένων» (sic).

ανακοίνωση