ΠολιτικήΑρχείο

Υπέρ των καταλήψεων στα σχολεία ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

Υπέρ των καταλήψεων στα σχολεία εμφανίζεται το Τμήμα αιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Μάλιστα χαρακτηρίζει το μαθητικό κίνημα αυτόνομο, παρά το γεγονός πως καλούνται να συμμετέχουν σε καταλήψεις ακόμα και 13χρονα παιδια του Γυμνασίου, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν και κατά πόσο αντιλαμβάνονται καν την έννοια και το νόημα της συγκεκριμένης μορφής κινητοποίησης.

Σε ανακοίνωσή του ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

«Καθώς το κύμα των μαθητικών καταλήψεων εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα (και στο Νομό μας) η κυβερνητική προπαγάνδα επιδίδεται σε μια εκτεταμένη συκοφαντική εκστρατεία κατά του κινήματος και των “υποκινητών” του.

Όμως καμία προσπάθεια αντιπερισπασμού δε μπορεί να κρύψει από τη κοινή γνώμη το γεγονός ότι την αποκλειστική ευθύνη για τη κατάσταση την έχουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στη κατάσταση της πανδημίας.

Το Υπουργείο Παιδείας σπατάλησε τεράστιο χρόνο, στη διάρκεια του οποίου θα μπορούσε να οργανώσει τμήματα με μικρότερο αριθμό μαθητών και με περισσότερους εκπαιδευτικούς.  Αντίθετα ξεκίνησε την εκπαιδευτική χρονιά με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και με 20.000 λιγότερους αναπληρωτές απο τη προηγούμενη.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η επιλογή για την εκπαιδευτική κοινότητα και τη δημόσια υγεία γενικώτερα.

Τελικά, όπως διαφαίνεται, σε κάθε τομέα, η νεοφιλελεύθερη αντίληψη αδυνατεί να ξεφύγει από τον ορίζοντα της “ανοσίας της αγέλης για τους πολλούς”.

Απ’ αυτή τη σκοπιά, το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Αργολίδας, βλέπει το τωρινό αυτόνομο μαθητικό κίνημα σαν ένα κίνημα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόρφωση και στη δημόσια υγεία, και υποστηρίζει το αίτημά του:
“ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΜΗΜΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ”
».