ΚοινωνίαΑρχείο

Αργολίδα: 13 Γυμνάσια και Λύκεια υπό κατάληψη. Μαθήματα αργίες, Σάββατα για τις χαμένες ώρες

Τουλάχιστον 40 είναι αυτή την στιγμή τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που τελούν υπό κατάληψη. Στην Αργολίδα τα Γυμνάσια και Λύκεια που βρίσκονται σε κατάληψη είναι 13 και συγκεκριμένα:

  • Στο Άργος: 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 3ο Γυμνάσιο, 1ο Γενικό Λύκειο, 2ο Γενικό Λύκειο, 3ο Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ.
  • Στο Ναύπλιο: 1ο Γυμνάσιο, 2ο Γυμνάσιο, 1ο Γενικό Λύκειο, 2ο Γενικό Λύκειο, ΕΠΑΛ.
  • Tο Γενικό Λύκειο Αγίας Τριάδας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου Δημήτρης Οικονομόπουλος από την πλευρά του έχει καλέσει τους μαθητές σε διάλογο, με ανοιχτά τα σχολεία, δηλώνοντας πώς τόσο αυτός, όσο και οι κατά τόπους διευθυντές εκπαίδευσης είναι πρόθυμοι να ακούσουν τα παιδιά και να βρουν μία λύση από κοινού στα αιτήματά τους.

Μαθήματα αργίες και Σάββατα

Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Τη δεδομένη στιγμή, υπολογίζεται ότι σε όλη την Ελλάδα τελούν υπό κατάληψη περίπου 700 σχολεία, ενώ άλλες 118 σχολικές μονάδες ή τμήματα παραμένουν κλειστές λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού.

Αναφερόμενη στο φαινόμενο των καταλήψεων, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τα εξής:

  • Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
  • Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Την ίδια στιγμή, οι καταλήψεις και οι διαμαρτυρίες των μαθητών κλιμακώνονται, ενώ μία ακόμη πορεία αναμένεται να πραγματοποιηθεί και την Πέμπτη, με το κάλεσμα πολλών σχολείων της Αττικής να έχει βρει ανταπόκριση και υποστήριξη από αρκετά σχολεία της περιφέρειας για μία μαζική κινητοποίηση.