ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Φοβούνται μη σκάσει «βόμβα» σαν της Ερμιονίδας στη Σπάρτη

Ανησυχία υπάρχει στην Σπάρτη αναφορικά με τους 296 μετανάστες που διαμένουν σε ξενοδοχείο της πόλης καθώς όπως καταγγέλει ο δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας, υπήρξαν αποχωρήσεις και νέες αφίξεις χωρίς να έχουν διενεργηθεί τεστ για κορωνοϊό στους νεοφερμένους.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην Ερμιονίδα όταν εντοπίστηκαν τα 150 κρούσματα, αν και σε εκείνη την περίπτωση ο ασθενής μηδέν ήταν πιθανότατα μέλος του προσωπικού του ξενοδοχείου.

Πέρα από αυτό ζητείται να διενεργηθούν έλεγχοι και στους καταυλισμούς των Ρομά, ενώ προβληματισμός υπάρχει και με τα όσα συνέβησαν στον γειτονικό Δήμο Ευρώτα με τα 39 μέχρι στιγμής κρούσματα σε αλλοδαπούς εργάτες γης.

Όλα αυτά αποτυπώνονται σε επείγουσα επιστολή του δημάρχου προς υπουργούς της Κυβέρνησης Νότη Μηταράκη, Βασίλη Κικίλια, Νίκο Χαρδαλιά, καθώς και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Η επιστολή του δήμαρχου Σπάρτης:

«Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Όπως γνωρίζετε ο Δήμος Σπάρτης είναι ίσως ο μόνος Δήμος στη χώρα με κανένα, έως σήμερα, κρούσμα Covid -19!

Γι’ αυτό οι δημότες μας είναι άξιοι συγχαρητηρίων.

Ωστόσο, η αποχώρηση κάποιων και η άφιξη νέων μεταναστών στο ξενοδοχείο Sparta Inn, παρά το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός φιλοξενούμενων παραμένει σταθερός (περίπου 296), θα δημιουργήσει ενδεχομένως προβλήματα.

Προς αποφυγή λοιπόν αυτών, ζητάμε:

1. Να μη γίνονται μετακινήσεις και αφίξεις νέων φιλοξενούμενων γιατί μπορεί να είναι φορείς,

2. Να γίνουν άμεσα νέοι προληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τόσο στους φιλοξενούμενους μετανάστες, όσο και στους καταυλισμούς των Ρομά.

Παράλληλα εμείς, ως Δημοτική Αρχή, συνιστούμε στους δημότες μας να ακολουθούν πιστά όλες τις οδηγίες και διατάξεις περί Covid-19.

Επιπρόσθετα, έχουμε ζητήσει από τους Προέδρους των Κοινοτήτων μας, να καταγράψουν όλους τους αλλοδαπούς εργάτες που εργάζονται στα χωριά τους, αλλά και από τους δημότες μας  να μην προσλαμβάνουν και φιλοξενούν αλλοδαπούς μέχρι νεωτέρας».