ΡεπορτάζΑρχείο

Επιστροφή στα θρανία για τους καταληψίες σε Ναύπλιο και Άργος

Καταλήψεις τέλος στο Ναύπλιο από σήμερα Παρασκευή ενώ στα θρανία επιστρέφουν οι μαθητές και στο Άργος από Δευτέρα.

Συγκεκριμένα μετά από συνέλευση που είχαν μαθητές από σχολεία του Ναυπλίου το πρωί της Παρασκευής αποφάσισαν να αναστείλουν τις καταλήψεις που ξεκίνησαν την Τρίτη. Εκτός από το 1ο Γυμνάσιο που είχε ενημερώσει από χθες για τη λήξη της κατάληψης, το ίδιο συνέβη με το 2ο Γυμνάσιο, καθώς και με το δύο Γενικά Λύκεια και το ΕΠΑΛ.

Στο 1ο ΕΠΑΛ και 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Άργους, σε συνάντηση ομάδας μαθητών με τον διευθυντή του σχολείου, ανακοινώθηκε η αναστολή της κατάληψης και τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά από τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Άργους, σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν στους καθηγητές τους πως το μεσημέρι της Παρασκευής θα παραδώσουν το σχολείο καθαρισμένο και χωρίς καμία φθορά. Αυτό σημαίνει ότι την Δευτέρα θα ξεκινήσουν τα μαθήματα, ενώ το ίδιο λογικά αναμένεται και για το 1ο Λύκειο Άργους.

Με αυτόν τον τρόπο τελειώνει προς ώρας ένας κύκλος καταλήψεων σε 13 συνολικά σχολεία της Αργολίδας, μετά και την κατ’ επιλογή απειλητική στάση της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι όποιος συμμετέχει σε κατάληψη δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχει στα υποχρεωτικά τηλεμαθήματα και θα παίρνει απουσία. Μένει να δούμε αν οι μαθητικές κινητοποιήσεις θα σταματήσουν εδώ ή θα εκφραστούν με άλλες μορφές στη συνέχεια, καθώς κανένα από τα αιτήματα των παιδιών δεν έχει ικανοποιηθεί.