ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Χαρμόσυνα για τους κατοίκους της Βελανιδιάς και της Ανδρίτσας

Μετά από αρκετές παλινωδίες που καθυστέρησαν το έργο, τελικά σήμερα έπεσε το τσιμέντο στην επιφάνεια της γέφυρας που καταστράφηκε από τη θεομηνία Ζορμπά το 2018, διευκολύνοντας τη μετακίνηση των κατοίκων της Βελανιδιάς και της Ανδρίτσας.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος:

«Πριν περίπου ένα χρόνο, στις 17.10.2019, είχα αναρτήσει ότι το αίτημα των κατοίκων της Βελανιδιάς, της Ανδρίτσας και άλλων γειτονικών περιοχών να αποκατασταθεί το γεφύρι που καταστράφηκε από τη θεομηνία Ζορμπά το 2018 ήταν από τις πρώτες μας προτεραιότητες. 

Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στην Ανδρίτσα

 

Από την 1η Σεπτεμβρίου που αναλάβαμε είχαμε προλάβει να φτιάξουμε νέα μελέτη, να περάσουμε τη διαδικασία από Οικονομική Επιτροπή, να κηρύξει το έργο ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στις 16.10.2019 και να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ενστάσεις κατά του διαγωνισμού το κράτησαν πίσω αλλά ευτυχώς όλα τελείωσαν και σήμερα έπεσε το τσιμέντο στην επιφάνεια της κατασκευασθείσης γέφυρας. Ένα έργο απόλυτα εναρμονισμένο με τις επιταγές της Αρχαιολογίας, φτιαγμένο με προσοχή και μέριμνα για να αντέχει σε κάθε θεομηνία και ακραίο φαινόμενο».

Αποκατάσταση ζημιών από θεομηνία στην Ανδρίτσα