Άρθρο του Βασίλη Σιδέρη σηματοδοτεί την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία

Ως ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται ο Βασίλης Σιδέρης σε άρθρο του που δημοσιεύεται στον «Ελεύθυερο Τύπο», κάτι που πιθανώς σηματοδοτεί την επιστροφή του στο κόμμα μετά την προσωρινή του διαγραφή τον Γενάρη του 2019, επειδή είχε ταχθεί με την παράταξη Τατούλη, την οποία δεν είχε στηρίξει το κόμμα της Ρηγίλης, που είχε δώσει το χρίσμα σε Νίκα. 

Ο προσωρινά διαγραφείς περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας παρουσιάζεται από την φιλοκυβερνητική εφημερίδα ως «ενεργό μέλος της ΝΔ» στο άρθρο του με τίτλο «Το σταθερό κυβερνητικό σχέδιο δράσης είναι το αντίδοτο στις προκλήσεις της οικονομίας».

Το άρθρο Σιδέρη:

«Το σταθερό κυβερνητικό σχέδιο δράσης είναι το αντίδοτο στις προκλήσεις της οικονομίας

Γράφει ο Βασίλης Σιδέρης*

Aναμφισβήτητα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αναλάβει τη διαχείριση κρίσιμων και λεπτών ζητημάτων τα οποία από τη μία κανείς δεν είχε υπολογίσει ότι θα προκύψουν, σε ότι αφορά την πανδημία και από την άλλη προκαλούν σημαντικές αναταράξεις στην παγκόσμια και στην εθνική οικονομία.

Σε ένα παράλληλο μέτωπο, στα εθνικά θέματα, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει τις συνεχείς και αυξανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, ενώ και το μεταναστευτικό αποτελεί μείζον ζήτημα.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι εκ προοιμίου, μια νεοεκλεγείσα κυβέρνηση όπως αυτή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο δεν είχε περίοδο χάριτος αλλά κλήθηκε να δώσει διαπιστευτήρια άμεσα, με την εμπιστοσύνη των πολιτών να είναι το καλύτερο εχέγγυο.

Άλλωστε είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που στην ελληνική κοινωνία εμπεδώνεται το αίσθημα της εμπιστοσύνης και της σταθερότητας παρά τις πρωτοφανείς συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η ελληνική κοινωνία βλέπει να εφαρμόζεται στην πράξη ένα πλάνο διαχείρισης της καθημερινότητας με προοπτική για το μέλλον, δίχως τυμπανοκρουσίες αλλά μόνο με έργο. Με την κυβέρνηση να εξασφαλίζει τη διαχείριση των 32 δισεκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των 40 δισεκατομμυρίων του νέου πακέτου κοινοτικών κονδυλίων. Άλλωστε εν πολλοίς και σε αυτό το πεδίο θα κριθεί η κυβέρνηση.

Με την ελληνική διπλωματία να πετυχαίνει άμεσες νίκες, όπως ήταν η συμφωνία με την Αίγυπτο που ακύρωσε το τουρκολιβυκό μνημόνιο και να διευρύνει τον διπλωματικό ορίζοντα της χώρας.

Με την παράλληλη ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και του πρωτογενούς τομέα, που αποτελούν κρίσιμους πυλώνες και της περιφερειακής ανάπτυξης. Με εργαλεία που αν αξιοποιηθούν ορθά μπορούν να δώσουν ώθηση στις τοπικές οικονομίες και ενισχύουν επενδυτικά σχέδια μικρών και μεσαίων που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής.

Και τα μηνύματα από την ελληνική περιφερειακή ανάπτυξη μπορούν να γίνονται ολοένα και πιο αισιόδοξα, εφόσον αξιοποιήσουμε ορθά τα σχετικά εργαλεία και εργασθούμε με ενότητα και αίσθημα εθνικής ευθύνης πέρα από μικροπολιτικά συμφέροντα.

* Ο Βασίλης Σιδέρης είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου και ενεργό μέλος ΝΔ».