ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Σφίγγεται η καρδιά σου με αυτά που αντίκρισε αποστολή από την Αργολίδα στο Μουζάκι

Κατόπιν της συντονισμένης προσπάθειας και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, συλλέχθηκαν 9 τόνοι τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες από τον κυκλώνα «Ιανό», τα οποία μεταφέρθηκαν χθες από την Ερμιονίδα στον Δήμο Μουζακίου.

Αυτά που αντίκρισαν οι άνθρωποι από την Αργολίδα φθάνοντας εκεί, τους προκάλεσαν δέος και συγκίνηση, με την καρδιά τους να σφίγγεται από το μέγεθος της καταστροφής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Ερμιονίδας: «Η αποστολή του Δήμου Ερμιονίδας ξεκίνησε νωρίς χθες το πρωί και περίπου στις 13.00 το μεσημέρι συναντήσαμε τον Δήμαρχο Μουζακίου Θεοφάνη Στάθη και παραδώσαμε “τους καρπούς” της προσπάθειάς μας, με την ευχή το Μουζάκι να ξεπεράσει γρήγορα της πληγές του Ιανού. Οι εικόνες που αντικρίσαμε από κοντά είναι πολύ διαφορετικές και δείχνουν ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής. Χαμένες περιουσίες, ανυπολόγιστου κόστους ζημιές σε κτίρια και υποδομές και μεγάλες “πληγές” στους ανθρώπους της περιοχής».

Αποστολή βοήθειας στο Μουζάκι από τον Δήμο Ερμιονίδας

 

Και συνεχίζει η ανακοίνωση του Δήμου: «Αφού παραδώσαμε την αποστολή μας, ευχηθήκαμε στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, κουράγιο και αστείρευτη δύναμη ώστε να εργαστούν με εντατικούς ρυθμούς για την όσο το δυνατό συντομότερη αποκατάσταση των δημιουργηθέντων προβλημάτων στην ευρύτερη περιοχή».

«Όλη η δράση αυτή στηρίχθηκε σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, κοινωνικές ομάδες και επαγγελματίες – επιχειρηματίες που αγκάλιασαν το εγχείρημα και συνέδραμαν καθοριστικά στην προσπάθεια. Καθοριστική ήταν η βοήθεια των εθελοντριών της ομάδας Αλληλεγγύης και των υπαλλήλων του Δήμου μας στην προετοιμασία της αποστολής, καθώς και η επαγγελματική μεταφορά των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τον κ. Κωνσταντίνο Καλαμαρά», καταλήγει ο Δήμος Ερμιονίδας.